Fazıl Say'dan Fetih 1453'e 'Başkası niye izlesin?'

Fazıl Say'dan Fetih 1453'e 'Başkası niye izlesin?'

Fazıl Say, 'Fetih 1453'ün müziklerini yapmaktan neden vazgeçtiğini açıkladı: Proje, diğer toplumlarda ne değer görür bilemediğim için çekildim. Bence sorun yaşayacak!

Fazıl Say'dan Fetih 1453'e 'Başkası niye izlesin?'
16px
24px
20.02.2012 08:13
ABONE OLgoogle

KUSURA BAKMAYIN!

Ünlü piyanist Fazıl Say, 'Fetih 1453'ün müzikleri için ilk teklifin kendisine geldiğini ama filmi izledikten sonra anlaşma yapmadığını söyledi. Say, gerekçesini Twitter'da anlattı: "İsterdim ki büyük bir iş çıksın. Ben onu göremedim seyrettiğim 60-70 dakikada. Kusura bakmayın!"

BAŞKASI NİYE İZLESİN?

Say, "Türk'ün Türk'e reklamından başka bir şey değil" diye tanımladığı film için "Sadece Türkler sevecekse, başkası niye seyretsin? Amaç; 'Biz Batılılar, farklı dinden olanlar muhteşem değilmişiz meğer!' mi dedirtmek?" dedi ve ekledi: "Bu film, diğer toplumlarda sorun yaşar!

WALL STREET'E HABER OLDU

ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal da 'Fetih 1453' filmini haber yaptı: Yunan basını filme; 'Türk istilacılar kendilerini dünyanın efendileri gibi gösteriyor' diye kızdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde