Fatih'in portresine en yüksek 3. teklifi veren aile Sabancı çıktı

Fatih'in portresine en yüksek 3. teklifi veren aile Sabancı çıktı

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın Taksim Meydanı programına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz, Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresine en yüksek üçüncü teklifi Sakıp Sabancı Müzesi'nin verdiğini söyledi.

Fatih'in portresine en yüksek 3. teklifi veren aile Sabancı çıktı
16px
24px
27.06.2020 12:30
ABONE OLgoogle

İngiltere'nin başkenti Londra'da açık artırma ile satışa çıkarılan, İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından çizilen Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi 770 bin sterline almıştı. 

Bellini tarafından çizilen tablo müzayedesine İBB’nin katıldığını bilmeden Sabancı Müzesi’nin de katıldığı ortaya çıktı.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın Taksim Meydanı programına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz, Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresine en yüksek üçüncü teklifi Sakıp Sabancı Müzesi'nin verdiğini söyledi

. Saymaz "Fatih portresine üçüncü en yüksek teklifi veren, Sakıp Sabancı Müzesi oldu. Sevil Sabancı ile konuştum. Sabancı, “İBB’nin satın almasına çok sevindik. Dışarıya gitseydi çok üzülürdük” dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde