Fatih Portakal'ın inceleme yapılan çiftliğinde kaçak yapıya rastlanmadı

Fatih Portakal'ın inceleme yapılan çiftliğinde kaçak yapıya rastlanmadı

Gazeteci Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal'ın İzmir'in Seferihisar ilçesindeki çiftliğinde kaçak yapılaşma olduğu yönündeki iddialar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Arazide kaçak yapıya rastlanmadı.

Fatih Portakal'ın inceleme yapılan çiftliğinde kaçak yapıya rastlanmadı
16px
24px
16.05.2020 15:16
ABONE OLgoogle

İzmir'in Seferihisar ilçesi Camikebir Mahallesi’nde 2015 yılında Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal adına kurulan Torlak Çiftliği’nde bazı yapıların kaçak olduğu iddiası üzerine ekipler harekete geçti.

İmar Barışı'ndan faydalandı

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Gözsüzler mevkisindeki 8 bin 394 metrekarelik tapu alanına sahip çiftliğe giderek inceleme başlattı.

Yapılan ilk incelemede, ailenin 3 parça yapı için 2018 yılında çıkarılan İmar Barışı yasasından faydalandığı tespit edildi.

2016 yılında yapılan 36 metrekare alana sahip atölye olarak kullanılan ahşap bina, depo olarak kullanılan 21 metrekarelik bina ve önündeki pergoleli mutfak olarak kullanılan bölüm ile hobi odası olarak kullanılan 10 metrekarelik ahşap bina için yapı kayıt belgesi alındığı saptandı. Fotoğraflarla da tespit edildi.

Çiftlikte kaçak yapıya rastlanmazken, incelemeleri tamamlayan ve gerekli işlemleri yapan ekiplerin söz konusu yapılarla ilgili rapor hazırlayacağı ifade edildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde