Fatih Karagümrük, Trabzonspor'u 4-1 yendi

Fatih Karagümrük, Trabzonspor'u 4-1 yendi

VavaCars Fatih Karagümrük, konuk ettiği Trabzonspor'u 4-1 mağlup etti. Her iki takım da maçı 10 kişi tamamlarken 8 hafta sonra ligde kaybeden bordo-mavililerde Edin Visca mücadeleyi tamamlayamadı.

Fatih Karagümrük, Trabzonspor'u 4-1 yendi
16px
24px
28.12.2022 22:15
ABONE OLgoogle

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta maçında VavaCars Fatih Karagümrük ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi ev sahibi Fatih Karagümrük 4-1'lik skorla kazandı.

İstanbul ekibi, 6. dakikada Magomed Ozdoev ile öne geçerken bordo-mavililerin yanıtı 20' Marc Bartra ile oldu.

Andrea Pirlo öğrencileri, 35' Fabio Borini ile bir kez daha üstünlüğü yakaladı. Trabzonspor 45. dakikada Marc Bartra'nın kırmızı kart görmesiyle soyunma odasına 10 kişi girdi.

Mücadelenin 50. dakikasında omzundan sakatlanan Edin Visca maça devam edemedi. Tecrübeli futbolcu ambulans ile hastaneye götürüldü.

Maçın hakemi Ümit Öztürk 56. dakikada bir kez daha kırmızı kartına başvurdu. Fatih Karagümrük'te Ebrima Colley ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı.

Hızlı hücumlarla etkili olan Fatih Karagümrük, 67. dakikada Matteo Ricci ile skoru 3-1'e getirdi. Gecenin yıldızı Fabio Borini ilk golde olduğu gibi üçüncü golün de asistine imza attı. 31 yaşındaki İtalyan futbolcu bu sezon son 7 maçta 11 gole katkı verdi.(6 gol, 5 asist)

Gecede gol perdesini kapatan isim eski bir Trabzonsporlu olan 87' Jean Kouassi oldu: 4-1.

Kalan bölümde başka gol sesi çıkmadı ve VavaCars Fatih Karagümrük, Trabzonspor'u 4-1 mağlup etti.

Bu sezon ikinci kez evinde 4 gol kaydeden Fatih Karagümrük, 4 maçlık galibiyet özlemine son vermiş oldu. Sezonun üçüncü yenilgisini alan Abdullah Avcı'nın ekibi son 3 deplasman maçından 2 puan toplayabildi.

Maçtan önemli anlar

GOL | 6. dakikada Trabzonspor savunmasında Vitor Hugo'nun pasında Fabio Borini, topu kazandı. Borini'nin ceza sahası içine çevirmek istediği top, savunmadan döndü. Dönen topta ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Magomed Ozdoev'in ceza sahası içerisine gönderdiği top kimseye dokunmayarak yerden sekerek ağlara gitti: 1-0.

Bu gol, Trabzonspor'un bu sezon ligde deplasman maçlarında kalesinde gördüğü en erken gol oldu.

11. dakikada Trabzonspor'da Anastasios Bakasetas'ın ceza sahası dışı sol çaprazdan dar açıdan yaptığı vuruş ön direkte kaleci Batuhan Şen'de kaldı.

16. dakikada Trezeguet'nin pasında sol kanatta topla buluşan Anastasios Bakasetas'ın ceza alanı içerisine çevirdiği etkili topa Maxi Gomez'den önce dokunan Ibrahim Dresevic'in müdahalesi kornere gitti.

GOL | 20. dakikada Trabzonspor'un Anastasios Bakasetas ile sol kanattan kullanılan kornerde top sağ kanada kadar açıldı. Sonrasında Edin Visca'nın yeniden içeri çevirdiği topu Maxi Gomez kafayla indirdi ve altı pas üzerinde Marc Bartra'nın omzuyla yaptığı vuruş, skora dengeyi getirdi: 1-1.

Marc Bartra, Trabzonspor kariyerinin ikinci golünü atarken Bordo-Mavili formayla deplasmanlarda ise ilk golünü kaydetmiş oldu.

28.dakikada Trezeguet'nin sol kanattan ortasında Marc Bartra'nın kafa vuruşu dışarı gitti.

30.dakikada Fabio Borini'nin pasında ceza sahası ön çizgisinde uygun pozisyonda topla buluşan Mbaye Diagne'nin vuruşu üstten auta gitti.

31.dakikada Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür, kazandığı top sonrası uygun pozisyonda Trezeguet'ye pasını verdi. Rakibini eksik yakalayan Trabzonspor'da Trezeguet, yeniden Abdülkadir'i görmek istedi ama iyi bir pas atamadı.

GOL | 34. dakikada Fatih Karagümrük'te sağ kanatta topla buluşan Ebrima Colley'nin şık ortasına arka direkte vuruşunu yapan Fabio Borini, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

45+1. dakikada Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür'ün ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla yaptığı vuruş, kaleci Batuhan Şen'de kaldı. 

KIRMIZI KART | 45+3. dakikada Trabzonspor savunmasında Marc Bartra, dengesini kaybetti ve sonrasında topu kazanan Fabio Borini'yi sarılarak yere indiricinde direkt kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

50. dakikada Trabzonspor'da sakatlık sorunu yaşayan Edin Visca, oyuna devam edemedi ve yerini Jorge Djaniny'ye bıraktı.

55. dakikada Fatih Karagümrük'te Davide Biraschi'nin sağ kanattan ortasında Fabio Borini'nin kafa vuruşu Jens Stryger Larsen'e çarparak kornere gitti.

KIRMIZI KART |56. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında eksik yakalanan Fatih Karagümrük'te Ebrima Colley, ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören pozisyonda topu almaya hazırlanan Maxi Gomez'i düşürdü ve ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

58. dakikada Trabzonspor'da Anastasios Bakasetas'ın kaleyi karşıdan gören pozisyonda kullandığı serbest vuruştaki sert şutunu Batuhan Şen çıkardı. Dönen topta Trezeguet'nin altı pas üzerinden yaptığı vuruşu da Batuhan kurtarırken yine dönen topta bu kez Trezeguet'nin vuruşu direğe çarparak auta gitti.

66. dakikada Trabzonspor'da ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün sol ayağıyla çektiği şutu bir kez daha Batuhan Şen çıkardı.

GOL | 67. dakikada ceza sahası içi sol kanattan Fabio Borini'nin ortasına arka direkte Matteo Ricci'nin gelişine yaptığı düzgün vuruş, Fatih Karagümrük adına farkı 2'ye çıkardı: 3-1.

GOL | 87. dakikada Matteo Ricci'nin pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Jean Kouassi, kontrolü sonrası kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldı ve yaptığı vuruşla eski takımına karşı farkı 3'e çıkardı: 4-1.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde