Fatih Birol 2021'in en etkili 100 isminden biri seçildi

Fatih Birol 2021'in en etkili 100 isminden biri seçildi

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, TIME tarafından 2021'in en etkili 100 isminden biri olarak seçildi.

Fatih Birol 2021'in en etkili 100 isminden biri seçildi
16px
24px
15.09.2021 16:08
ABONE OLgoogle

ABD Özel İklim Temsilcisi John Kerry, Birol ile ilgili, "Dünya liderleri için güvenilir bir danışman. Kendisi karbon salınımını azaltmak ve gezegenimizi kurtarmak için gerekenleri sorabileceğiniz objektif bir otorite." dedi.

Birol, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "TIME'ın dünyanın en etkili insanları listesinde yer almaktan onur duydum. Bu gururu IEA'de kendini işine adamış mesai arkadaşlarımla da paylaşıyorum. Sahip olduğum tüm etkiyi ülkelerin net sıfır karbon salınımı hedefine ulaşmasını sağlamak için kullanırken bunun ekonomik, adil ve güvenli olmasını sağlayacağım" dedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">September 15, 2021

"Yellen ve diğer bakanlarla yatırımları tartışıyoruz"

Dünyada iklim değişikliği konusu artan sıcaklıklarla gündemde ilk sıralara yükselirken, küresel enerji kamuoyunun önemli kuruluşu Uluslararası Enerji Ajansı'nın da bu konudaki temasları artıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Bloomberg HT yayınında son dönemdeki temasları ve enerjideki dönüşümün detaylarını anlatmıştı.

Birol, uluslararası alanda dönüşüm için finans kuruluşlarının da önemli katalizör niteliğinde olduğunu belirtti.

G-7 ülkelerinin açıkladıkları dönüşüm stratejisini desteklediklerini belirten Birol, Suudi Arabistan ve Rusya gibi bu stratejiyi eleştiren ülkelerin ise ekonomilerini petrol bağımlılığından kurtarması gerektiğini ifade etti.

Fatih Birol kimdir?

Dr. Fatih Birol, 1958’de Ankara’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden elektrik mühendisliği dalında mezun olduktan sonra Viyana Teknik Üniversitesi’nde enerji ekonomisi dalında lisansüstü ve doktora çalışmalarını tamamladı.

Dr. Fatih Birol, 1995 yılında IEA’ya katılmadan önce altı yıl süreyle Viyana’da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) bünyesinde görev yaptı.

2009 yılında, Hollanda Ekonomik İlişkiler Bakanlığı ve Polonya Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığı ödüllerin yanında, Almanya Federal Liyakat Nişanı ile ödüllendirilen Birol, 2007 yılında Avusturya Cumhuriyeti Altın Onur Madalyası’na, 2006 yılında ise Fransa Akademik Şövalyelik unvanına layık görüldü. 2005 yılında Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği’nin “Mesleğe Olağanüstü Katkı” ödülünü kazanan Birol, 2004 yılında ABD Enerji Bakanlığı’ndan ve 2002 yılında Rusya Bilimler Akademisi’nden de ödüller aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde