Fatih Altaylı’nın bahsettiği ‘çok ama çok önemli istifa’ kimin?

Fatih Altaylı’nın bahsettiği ‘çok ama çok önemli istifa’ kimin?

Gazeteci Fatih Altaylı’nın isim vermeden yazdığı ‘çok ama çok önemli istifa’nın kime ait olduğu Ankara kulislerini hareketlendirdi

Fatih Altaylı’nın bahsettiği ‘çok ama çok önemli istifa’ kimin?
16px
24px
20.01.2022 04:57
ABONE OLgoogle

Gazeteci Murat Yetkin, söz konusu iddianın ardından konuşulan iki ismi yazdı; Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın dünkü yazısında aktardığı ‘çok ama çok önemli istifa’, kulislerinin en çok konuşulan konuları arasına girdi. 

Altaylı dünkü yazısında, “En ‘tepe’deki kaynaklardan teyit ettirdiğini” söylediği bir istifa kulisini paylaşmıştı. “Çok ama çok önemli” dediği istifanın adresine dair bilgi vermeyen Altaylı, ilgili kuruma dair “Türkiye’de son zamanlarda çokça gündeme gelen, hatta zaman zaman çok da eleştirilen bir kurum vardır” ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı yazısında istifayla ilgili, “Yeni yılın ilk günlerinde bu kurumun başındaki bu isim bağlı olduğu üst makama istifasını verdi. Üst makam da zaten istenilen bu istifayı aldı ve cebine koydu” derken, “Bu istifanın kurumun bu ay göstereceği performansın bağlı olduğu kişi tarafından beğenilip beğenilmemesine bağlı olarak işleme koyulacağını veya koyulmayacağını zannediyorum” diye yazmıştı.

YETKİN İKİ İSMİ YAZDI

Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü yazısında kulislerde konuşulan iki ismi yazdı. Yetkin, “Ankara’da beş kritik soru” başlıklı yazısının ilgili bölümünde, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’in adlarının istifa kulislerinde geçtiğini söyledi.

Yetkin’in yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

İlk gelen isimlerden birisi Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, diğeri de TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer oldu Ankara kulislerinde. Ancak Kavcıoğlu’nun zaten AK Parti adına milletvekilliği yapmış, siyasi bir kişilik olması nedeniyle üzerinde daha çok yorum yapılan isim Dinçer. Malum bu istifalar önce yalanlanıyor, sonra bir bakıyorsunuz bir gece yarısı kararnamesiyle “görevden affı” Erdoğan tarafından kabul edilmiş oluyor. Buna son örnek, önceki Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk olmuştu.

Tabii istifası bekletildiği söylenen isim bir Bakan ya da Beştepe’den biri isim de olabilir ama akla ilk gelen ekonomi oluyor mevcut durumda.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde