Fatih Altaylı: Maliye Bakanımız Suudi Arabistan’a gitmiş bile, şu yokluğun gözü kör olsun

Fatih Altaylı: Maliye Bakanımız Suudi Arabistan’a gitmiş bile, şu yokluğun gözü kör olsun

"Türkiye’nin Suudilerin bayramını boşu boşuna kutlamadığını biliyoruz"

Fatih Altaylı: Maliye Bakanımız Suudi Arabistan’a gitmiş bile, şu yokluğun gözü kör olsun
16px
24px
25.09.2022 14:52
ABONE OLgoogle

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, "Türkiye’nin Suudilerin bayramını boşu boşuna kutlamadığını biliyoruz. Baksanıza hemen arkasından Maliye Bakanımız Suudi Arabistan’a gitmiş bile. Şu yokluğun gözü kör olsun." düşüncesini dile getirdi.

Altaylı yazısında, "Türkiye, Suudi Arabistan’ın Ulusal Bayramı’nı kutlayınca sosyal medyada epey bir tepki oldu. 'Onlar bizimkini kutluyor mu ki, biz onların bayramını kutluyoruz” derken bir bölümü de “Ecdadımız Osmanlı’ya karşı İngilizlerle elele isyan edip, Türk askerini katlederek elde ettikleri bağımsızlığı mı kutluyorsunuz' dedi. İktidarımızın yıllardır 'Katil' ilan ettiği Suudi rejimi ile birdenbire aşırı samimi olmasının midemde yarattığı rahatsızlık ve bunların yani Suudilerin Türkiye’nin değerlerini hiçe sayan tavırlarındaki edepsizlik bir yana, sosyal medyadaki eleştiriler doğru bir temele dayanmıyor. Öncelikle Suudiler Türkiye’nin kuruluş günü olan 29 Ekim’i genelde bir mesajla kutluyorlar.Hatta arada 30 Ağustos’u bile kutlamışlıkları oluyor. Şimdiki yönetici Muhammed bin Selman’ın babası Selman bin Abdülaziz’in 29 Ekim ve 30 Ağustoslarda kutlama mesajları yolladığını biliyorum. Bunun yanı sıra Türkiye’nin kutladığı bayram, Suudilerin Osmanlı’yı İngilizlere el ele yenerek ülkeden yolladığı günün kutlaması değil. Bu kutlama Suud ailesinin, Haşimi ailesini yenerek Arabistan’ın tamamı ele geçirdiği ve Suud Hanedanının kurduğu günün kutlaması." ifadesini kullandı. 

Altaylı şunları kaydetti:

"Abdulaziz’in, Şerif Hüseyin’i yenerek tüm Arabistan’ı tek çatı altında toplamasının bayramı. Ama Şerif Hüseyin için de çok üzülmeyin. Onlar da şimdi Ürdün’ün kraliyet ailesi. Ayrıca da Türkiye’nin Suudilerin bayramını boşu boşuna kutlamadığını biliyoruz. Baksanıza hemen arkasından Maliye Bakanımız Suudi Arabistan’a gitmiş bile. Şu yokluğun gözü kör olsun."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde