Faiz indi, Dolar/TL 6.49'a çıktı

Faiz indi, Dolar/TL 6.49'a çıktı

Dün koronavirüs endişeleri sebebiyle 6.40'ı aşan dolar/TL yeni güne de 6.4269'dan başladı. Öğleden sonra Türkiye'de koronavirüs vakalarının artmasının etkisiyle 6.46'yı aştı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun planlanandan iki gün erken toplanmasıyla 6.49'a çıktı

Faiz indi, Dolar/TL 6.49'a çıktı
16px
24px
17.03.2020 11:33
ABONE OLgoogle

Küresel piyasalar koronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü dönemlerden geçiyor. Pazar gecesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sürpriz indirimi sonrası gözler piyasalara çevrilmişti.

Normal zamanlarda Fed'in faiz indirimi getiri arayan yatırımcıların nispeten daha riskli varlıklara yönelmesine sebep olur. Bu yüzden borsalarda yükselişler yaşanır. Sermaye akışı sayesinde Türk Lirası gibi gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında güçlenir.   Merkez Bankası olağanüstü toplandı, faizi indirdi

Ancak şu anda koronavirüs salgını sebebiyle hiçbir şey beklendiği gibi hareket etmiyor. Fed'in 18 Mart'taki toplantıyı beklemeden aldığı bu ikinci faiz indirimi kararı piyasaların virüs konusunu daha ciddiye almasını ve daha fazla tedirgin olmasını sağladı. 

GÜNDEM VİRÜS

Bu sebeple dünya borsalarında sert düşüşler yaşanırken gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında çakıldı. Dün güne 6.3156'dan başlayan dolar/TL akşam saatlerinde 6.44'ü zorladı. 

Dolar yeni güne ise 6.4269'dan başladı.Öğleden sonra 6.46'yı aştı. Bu yükselişte Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının yükselmesi ve buna bağlı olarak alınacak önlemlerin ekonomiye vereceği zarara yönelik artan endişeler etkili oldu. 

Dolar Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun planlanandan iki gün erken toplanmasıyla 6.49'a çıktı

Bugün koronavirüs salgını ve salgının ekonomik etkileriyle ilgili gelişmeler takip edilmeye devam edecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde