Faiz arttı dolar düştü! Dolar kurunda gerileme devam edecek mi?

Faiz arttı dolar düştü! Dolar kurunda gerileme devam edecek mi?

Merkez Bankası tarafından dün açıklanan faiz artırma kararından sonra dolar kuru sert düştü. Piyasalardaki son hareketlenmeler üzerine Murat Raşit Arslanoğlu dolar kuru beklentilerini paylaştı.

Faiz arttı dolar düştü! Dolar kurunda gerileme devam edecek mi?
16px
24px
19.03.2021 15:46
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhyuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artırma kararı aldı. Karar sonrası dolar kuru sert bir şekilde geri çekildi. Teknik analiz uzmanı Murat Raşit Arslanoğlu son gelişen fiyat hareketleri sonrası dolar kuru beklentilerini takipçileriyle paylaştı.

TCMB yüzde 17 olan faizi dün ki toplantı sonrası 200 baz puan artırarak yüzde 19’a çıkardı. karar öncesi dolar kuru 7.47 TL seviyelerindeyken karar sonrası 7.34 TL’ye kadar gevşedi. Merkez Bankası sonrası dolar kurundaki düşüş bugün de devam etti. Dolar kuru şu sıralarda 7.25 TL bandında seyrediyor. Dolar kurunda bu denli sert fiyat hareketleri hakimken teknik analiz uzmanı Murat Raşit Arslanoğlu dolar kuruyla ilgili son analizini Twitter’da takipçileriyle paylaştı.

Murat Raşit Arslanoğlu dolar kurundaki düşüş beklentilerini şu sözlerle kaleme aldı

“6 KasımGünü, tam zirvede iken, düşüş beklentimi, olabilecek en net şekilde ifade ettim( bkz: sabit tivitim).. 6 Kasım sonrası, aynen beklendiği gibi, gerileme içine girdi 

İlk etapta 7.50ye düştükten sonra 8.05e doğru yükselirken “bu bir TEPKİ’dir ve satış fırsatı olarak kullanılabilir” diye belirttim (bkz : ilgili tarihlerdeki ilgili paylaşımlar) Aynen beklendiği gibi, TEPKİ sonrası gerileme, devam etti..

8.05'lerden 7.24’e düştükten sonra da bu sefer 7.55e doğru yükselirken, “bu bir TEPKİ’dir ve satış fırsatı olarak kullanılabilir” diye belirttim (bkz: ilgili tarihlerdeki ilgili paylaşımlar) Aynen beklendiği gibi, 7.55 tepkisi sonrası, gerileme, devam etti..

6.90’a geriledikten sonra VE, 7.05-7.15 bandını aşar aşmaz, “7.54-8.05 bandı içinde bir X noktasına kadar TEPKİ oluşabilir, böylesi bi durum, kısa vade için Al-Sat ve Orta vadeli için, bir satış fırsatıdır” dedim..

Nitekim, aynen beklendiği gibi, 7.54-8.05 bandındaki fibo. dirençler bölgesi içinde, 8Mart günü, 7.7881e kadar ulaşıp, söz konusu beklenen TEPKİ’yi o noktada tamamlamış ve aşağıdaki hedeflerine doğru gerilemesini sürdürüyor, görünmektedir..”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde