FETÖ Borsası’nda sus cinayeti mi!

FETÖ Borsası’nda sus cinayeti mi!

İzmir’de, 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı "organize suç örgütü" davasında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan iş adamı Ahmet Kurtuluş, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti...

FETÖ Borsası’nda sus cinayeti mi!
16px
24px
31.05.2019 05:31
ABONE OLgoogle

İzmir’de, 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı "organize suç örgütü" davasında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan ve FETÖ Borsası davasında yargılanan AKP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Narlıdere ilçesindeki bir siteye gelen üzerinde polis yeleği bulunan şüpheli, buradaki güvenlik görevlisine denetimli serbestlik bürosunda görev yaptığını söyleyerek Kurtuluş'un bulunduğu daireye geçti.

Daha sonra eve giren zanlı, Kurtuluş'a ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı. Silah sesinin duyulması üzerine polise ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi.

Ağır yaralanan Kurtuluş, ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Polis ekipleri olayın ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Hastane önünde de geniş güvenlik önlemi alındı.

YARGILANIYORDU

İzmir'de geçen yıl Aralık ayında lüks cipinde öldürülen iş adamı Gökhan Kalıpçı cinayetinin arkasında Ahmet Kurtuluş ve adamlarının bulunduğu iddialar arasındaydı.

Suçlamalar arasında ayrıca, Manisa'da bir iş yerinin bombalanması, Manisa, Muğla ve İzmir'deki bazı iş yerlerine silahlı saldırı eylemleri de bulunuyordu.

Ahmet Kurtuluş'un kurduğu iddia edilen çetenin silahlı kanadını ise Serkan Kurtuluş'un yönettiği ileri sürülüyordu.

FETÖ BORSASI ŞÜPHELİSİ

Aynı zamanda FETÖ Borsası davasında da yargılanan Ahmet Kurtuluş’un da yer aldığı iddianamede, liderliğini Serkan Kurtuluş’un yaptığı suç örgütüyle irtibatlı olduğu ileri sürülmüştü.

Eski İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen ve eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş da şüpheliler arasında yer almıştı.

Kudret Dikmen’in gözaltına alınacak olan FETÖ şüphelilerinin listesini önceden Ahmet Kurtuluş aracılığıyla çeteye sızdırdığı, çetenin de “MİT’e çalışıyoruz, devlet arkamızda” diyerek listede adı bulunan kişilere ulaşıp tehditle para kopardığı iddia edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde