Eyüp Aksu taksiye yüzde 40 zam yapıldığı gün yeni zam istedi

Eyüp Aksu taksiye yüzde 40 zam yapıldığı gün yeni zam istedi

İstanbul'da taksi ücretine yüzde 40 zam yapıldı. "Zam en az yüzde 50 olmalıydı" diyen Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 50 kadar taksiciyle birlikte UKOME önünde protestoda bulundu.

Eyüp Aksu taksiye yüzde 40 zam yapıldığı gün yeni zam istedi
16px
24px
27.12.2022 15:31
ABONE OLgoogle

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bugünkü toplantısında İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Toplu taşıma ücretleri yüzde 29, taksi ücretleri ise ortalama yüzde 40 artırıldı.

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, beraberindeki 50 kadar taksiciyle UKOME binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla, yüzde 40 zammın yetersiz olduğunu öne sürdü. Kendilerinin talebinin en az yüzde 40 zam olduğunu belirten Aksu, şunları söyledi:

"Maalesef komisyonun kararıyla bu oranda zam yapılmadı. Araç fiyatları, işçilik, yedek parça, yakıt gibi giderlerimize yüzde 100'ün üzerinde zam yapıldı. Vatandaşı da düşünerek, komisyon bu talebimizi uygun görmedi. Şimdi, 28 lira olan açılış ücreti 40 lira oldu. Oran açısından yüzde 42.86'ya tekabül ediyor. Bekleme, 67.20 liraydı,100.80 oldu. Bekleme ücretine yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapıldı. Kilometre 6.30'du, 8.51 oldu. Yüzde 35 oranında zam yapıldı. Bu üç kademeyi ortalamaya vurursanız yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yani biz yüzde 50'de ısrar ettik ama, yüzde 40 oranında zam yapıldı."

TAKSİMETRE AYARI HAFTA SONU YAPILACAK

Giderlerdeki artışlar nedeniyle tekrar zam talebinde bulunacaklarını ifade eden Aksu, zamlı tarifenin ise 1 Ocak'tan itibaren uygulanacağını belirtti.

Eyüp Aksu'nun açıklama yaptığı sırada bazı taksiciler toplantıdan çıkanlara tepki gösterdi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde