Evim mağdurları paralarını nasıl geri alabilecek?

Evim mağdurları paralarını nasıl geri alabilecek?

Geçen yıl tasfiye edilen 21 faizsiz finansman şirketindeki mağdurlara yönelik yasal düzenleme yapılırken isteyen sistemde kalacak isteyen de parasının tamamını alıp ayrılabilecek

Evim mağdurları paralarını nasıl geri alabilecek?
16px
24px
06.06.2022 07:34
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tasfiye komisyonlarının tasfiye işlemlerine başladığına belirterek, "Tasarruf sahiplerine, hakları korunarak sözleşmelerini devralan şirketle yeni sözleşme imzalamak suretiyle sisteme devam etme veya sözleşmelerini feshederek, yatırdıkları tasarruf tutarının tamamını ve organizasyon bedelinin yüzde 20'sini tasfiye masasından iade alma hakkı tanındı" dedi.

TASFİYE BAŞLADI

Hükümet, faizsiz konut sahibi yapan evim şirketlerindeki mağduriyeti gidermek için Nisan ayında yasal düzenleme yaptı. Vatandaşların ev, araba hayalleriyle oynayan 21 firma kapandı.

Gerekli yükümlülükleri karşılayamadıkları için kapanan şirketlerde parası olan vatandaşlar bunu faaliyet izni verilen şirketlere devredebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, evim mağdurlarına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, "Öncelikle şirketlerin mal varlığı değerlerinin ve hak sahiplerinin menfaatlerinin korunması ve şirket giderlerinin azaltılmasını teminen tasfiye eylem planı hazırlandı. Şirket aktifleri tespit edilerek koruma altına alınmış, şirketlere tahsisat döneminde borçlu olan, ancak ödemelerini zamanında yapmayan müşterileri hakkında da yasal takip süreçleri başlatıldı" dedi.

İKİ SEÇENEK SUNULDU

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre Bakan Nebati, tasarruf sahiplerine, hakları korunarak sözleşmelerini devralan şirketle yeni sözleşme imzalamak suretiyle sisteme devam etme veya sözleşmelerini feshetme hakkı verildiğini anımsattı.

Bakan Nebati, "Sözleşmelerini feshederek, yatırdıkları tasarruf tutarının tamamını ve organizasyon bedelinin yüzde 20'sini tasfiye masasından iade alma hakkı tanınmıştır" değerlendirmesini yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde