Evan Gershkovich’in tutukluluk süresi üç ay uzatıldı

Evan Gershkovich’in tutukluluk süresi üç ay uzatıldı

Rusya'da casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri ABD vatandaşı Evan Gershkovich'in tutukluluk süresi 3 ay uzatıldı.

Evan Gershkovich’in tutukluluk süresi üç ay uzatıldı
16px
24px
23.05.2023 21:31
ABONE OLgoogle

Moskova mahkemesi, Mart ayı sonunda casusluk suçlamasıyla tutuklanan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’in tutukluluk süresini uzattı. Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, mahkeme Gershkovich’in 30 Ağustos’a kadar daha hapiste kalmasına karar verdi. Gershkovic, Moskova’daki Lefortovo hapishanesinde bulunuyor ve suçlu görülmesi dahilinde 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Hala soruşturma aşamasında olan davanın yeniden duruşması için herhangi bir tarih belirlenmedi. Bugünkü duruşma ise basına kapalı yapıldı.

31 yaşındaki Gershkovich, soğuk savaşın sona ermesinden bu yana Rusya'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan ilk Amerikalı gazeteci oldu. Rusya’nın güvenlik servisi, Gershkovich’in ülkede devlet sırları hakkında bilgi topladığını iddia etse de Gershkovich ve Wall Street Journal suçlamaları reddetti ve ABD dışişleri bakanlığı Gershkovich'i "haksız yere gözaltına alındı" olarak tanımladı.

Geçen ay ABD başkanı Joe Biden, Gershkovich'in "mutlak cesaretini" övdü ve serbest bırakılmasını sağlamak için "deli gibi çalıştığını" söylemişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde