Eva Kaili, babasına paraları sakla demiş!

Eva Kaili, babasına paraları sakla demiş!

Belçika'da yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kaili'nin, babasına "Evdeki paraları sakla" diye talimat verdiği iddia edildi.

Eva Kaili, babasına paraları sakla demiş!
16px
24px
20.12.2022 15:19
ABONE OLgoogle

Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilen Avrupa Parlamentosu'nun (AP) eski başkan yardımcılarından Eva Kaili'nin, babasından 'evinde tuttuğu paranın bir kısmını saklamasını istediği' ortaya çıktı.

Belçika'da yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kaili'nin sorgu sırasındaki açıklamaları Belçika basınında yayınlandı. Kaili'nin, babasına "Evdeki paraları sakla" diye talimat verdiği ileri sürüldü.

Knack dergisi ile Le Soir gazetesinde, Kaili'nin sevgilisi Francesco Giorgi'nin, 'Katar ve Fas tarafından AP kararlarına müdahale etmek için kullanılan bir örgütün parçası olduğunu' itiraf ettiği hatırlatıldı.

Kaili'nin babası eş zamanlı olarak yapılan operasyonlardan sonra Brüksel’deki Sofitel otelde içi para dolu bir çantayla yakalanmıştı.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Katar'ın, ekonomik ve siyasi kararları etkilemek amacıyla bazı AP üyelerine rüşvet verdiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar olmuştu. 16 adrese düzenlenen baskında 600 bin euro nakit para bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde AP'de yapılan oylamada, Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinden alınması onaylandı. Parlamentoda yapılan oylamada 625'e karşı 1 oyla, Kaili'nin görev süresinin erken sona erdirilmesi kararlaştırıldı. 

Eva Kaili, AP'deki görevlerinin yanı sıra partisi PASOK'tan da ihraç edilmişti.

Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilen Eva Kaili'nin babası İstanbullu çıktı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde