Euro Bölgesi'nde enflasyon, yüzde 9,2'ye geriledi

Euro Bölgesi'nde enflasyon, yüzde 9,2'ye geriledi

En düşük enflasyon İsviçre'de, en yüksek enflasyon ise Macaristan'da görüldü

Euro Bölgesi'nde enflasyon, yüzde 9,2'ye geriledi
16px
24px
18.01.2023 12:14
ABONE OLgoogle

Euro Bölgesi'nde tüketici enflasyonu (TÜFE), beklentilere paralel olarak yıllık bazda yüzde 9,2'ye geriledi. Kasım ayı TÜFE'si 10,1 olarak gerçekleşmişti. 

Eurostat verilerine göre, Euro Bölgesi'nde aralıkta tüketici fiyatları, kasım ayına göre yüzde 0,4 geriledi. Aylık enflasyon, kasımda da eksi yüzde 0,1 olmuştu.

Çekirdek enflasyon ise yüzde 5'den yüzde 5,2'ye yükseldi. Aylık çekirdek enflasyon, kasımda olduğu gibi, yüzde 0,6 oldu.

AB enflasyonu yüzde 10,4

Avrupa Birliği bölgesinde tüketici enflasyonu, yüzde 10,4'e geriledi. AB bölgesinde TÜFE, kasımda yüzde 11,1 olarak açıklanmıştı.

Ülke bazlı verilere bakıldığı zaman, Euro Bölgesi'nde en yüksek enflasyon, yüzde 25 ile Macaristan'da görüldü. Yıllık TÜFE, Letonya'da yüzde 20,7, Litvanya'da ise yüzde 20 arttı.

İsviçre'de yüzde 2,7 enflasyon

İsviçre, yüzde 2,7 ile Euro Bölgesi'nin en düşük enflasyonuna sahip. İspanya yüzde 5,5, Lüksemburg ise yüzde 6,2 yıllık enflasyon ile İsviçre'yi takip ediyor. Euro Bölgesi'nin en yeni üyesi Hırvatistan'da ise enflasyon yüzde 12,7'ye geriledi. 

Yıllık TÜFE, aralıkta, kasım ayına göre yalnızca Malta ve Macaristan'da artış gösterdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde