Euo/TL 9'u, dolar/TL ise 7,40'ın üzerinde

Euo/TL 9'u, dolar/TL ise 7,40'ın üzerinde

Dolar/TL ve Euro/TL, dün yaşanan sert hareketler sonrası yükseldiği seviyelerden haftanın son gününe başladı. 8,40'ın üzerini test ettikten sonra 8,35'ten günü noktalayan dolar/TL, bu sabah saatlerinde 7,43 seviyelerinde. Euro/TL ise yeniden 9 liranın üzerine tırmandı.

Euo/TL 9'u, dolar/TL ise 7,40'ın üzerinde
16px
24px
26.02.2021 08:39
ABONE OLgoogle

Türk Lirası'nda Kasım ayından bu yana devam eden rüzgar bu hafta tersine döndü. Dolar/TL ve Euro/TL, son bir hafta içerisinde yüzde 8 yükselirken özellikle dün piyasaların kapanışından sonra kurlarda sert artışlar yaşandı.  Dolar/TL 7,40'ı geçerken; euro/TL 9'un üzerini gördü. Bu sabah saatlerinde ise dolar/TL, 7,43; euro/TL ise 9,03'ten el değiştiriyor. 

Kurlarda dün akşam yaşanan atakta ABD tahvil faizindeki ani yükseliş önemli rol oynuyor.  Şubat başından yüzde 1,10 seviyelerinde olan ABD 10 yıllık tahvil getirisi  akşam dakikalar içinde 1,5 seviyesinden yüzde 1,6 seviyesine çıktı. 

Ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu'na göre ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yukarı yönlü baskının azalması için emtia fiyatlarındaki, özellikle bakır fiyatındaki artışın durması yada yavaşlaması gerekiyor. Aslanoğlu, "Baskının devam etmesi durumunda, Fed getiri eğrisi kontrolünü muhtemelen seslendirecek" yorumunu yaptı. 

GÜNÜN AJANDASI

Ayın son iş gününde TÜİK dış ticaret istatistikleri, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi, katı yakıtlar, TCMB uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini duyuracak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, önümüzdeki Mart-Mayıs dönemine ilişkin iç borçlanma ve ihale programını duyuracak. Hazine tarafından bir önceki ay sonunda açıklanan kesinleşmemiş programa göre Mart ayında 6, Nisan ayında 8 ihale planlanıyor. Açıklanacak yeni program ile Mart ayı için takvim kesinleşecek.

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar, öncü mal ticareti (16.30), Chicago PMI (17.45), Michigan Tüketici Güven Endeksi (18.00), Baker Hughes sondaj kule sayısı (21.00) verileri izlenecek.

AB liderleri AB'nin Güney Komşuları video konferans toplantısında bölgedeki güvenlik ve savunma durumunu ele alacaklar (11.00).

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde