Etlik Şehir Hastanesi'ne sürpriz talip

Etlik Şehir Hastanesi'ne sürpriz talip

İtalyan Astaldi'nin konkordato ilan etmesi üzerine Türkiye'deki hisselerini satmak için görüşmeler yapıyor.

Etlik Şehir Hastanesi'ne sürpriz talip
16px
24px
30.05.2019 14:22
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “rüyası” olarak duyurduğu Şehir Hastaneleri projelerinden en büyüğü Ankara’da inşaat çalışması devam eden Etlik Şehir Hastanesi.

İtalyan Astaldi ile AKP döneminin parlayan yıldızlarından Türkerler Grubu’nun ortaklaşa yürüttüğü proje, bir dönem ödenmeyen maaşlarla gündem olmuştu. 

İtalyan Astaldi'nin yurt dışında konkordato ilan etmesi üzerine Türkiye'deki köprülerdeki hisselerini satmak için görüşmeler yapıyor. Astaldi, köprülerdeki hisselerini satıyor

Astaldi'nin Etlik Şehir Hastanesi'ndeki hisselerini satmak içinde görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Helikopterle gelen bir grup görüşme yaptı

Edinilen bilgilere göre Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ndeki Astaldi hisseleri ile yerli bir grup ilgileniyor. Hastane şantiyesine helikopterle ziyaret eden Arkas yöneticilerinin, hastanede hissedarlarla toplantı yaptığı öne sürüldü..   

ARKAS'DAN AÇIKLAMA

 Arkas’tan kamuoyuna yapılan açıklamada ise, "Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne talip olduğumuza ilişkin haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır. Arkas Holding olarak ana iş kollarımız dışında yatırım düşüncemiz bulunmamaktadır." denildi.

2018'DE AÇILACAKTI, GECİKTİ

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü. Hastanenin 2018 yılında hizmete girmesi açıklanmıştı. Şimdi 2019 sonu açılacağı söyleniyor.

Toplam 1.1 milyar Euro yatırım maliyetine sahip projenin finansmanı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) tarafından karşılanıyor

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde