Etiyopyalı Bakanlardan İmam Altınbaş’a ziyaret

Etiyopyalı Bakanlardan İmam Altınbaş’a ziyaret

Etiyopya Sanayi Bakanı Ahmed Abtew ve Etiyopya Dışişleri Bakanı Dawano Kedir’in yer aldığı bir heyet Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş'ı ziyaret etti.

Etiyopyalı Bakanlardan İmam Altınbaş’a ziyaret
16px
24px
27.05.2014 10:02
ABONE OLgoogle
Etiyopya Sanayi Bakanı Ahmed Abtew, Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh, Tadesse Haile ile Etiyopya Dışişleri Bakanı Dawano Kedir’in yer aldığı bir heyet,  Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Etiyopya Fahri Konsolosu İmam Altınbaş’ı ziyaret etti.

Etiyopya Sanayi Bakanı Ahmed Abtew, Sanayiden Sorumlu Devlet Bakanı Tadesse Haile ile Etiyopya Dışişleri Bakanı Dawano Kedir’in yer aldığı bir heyet,  Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Etiyopya Fahri Konsolosu İmam Altınbaş’ı, 14 Mayıs 2014 Perşembe günü, Holding merkezinde ziyaret etti. 

Etiyopya heyetinde, Yatırım Ajansı Genel Direktörü Fitsum Arega, Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh ve Büyükelçilik Baş Danışmanı Goitom Kahsay Hagos da yer aldı. Ziyarete ayrıca, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) temsilcileri de katıldı. 

Sanayi Bakanı Abtew: “Etiyopya’ya Türk Yatırımcı Çekmeyi Amaçlıyoruz”

Etiyopya Sanayi Bakanı Ahmed Abtew, Türkiye’de bulundukları süre içerisinde İstanbul’un yanı sıra Bursa, İzmir, Kocaeli, Gaziantep gibi büyük sanayi kentlerine ziyaretler yaparak, hem Türkiye’yi daha iyi tanımayı hem de Etiyopya’ya yatırımcı çekmeyi amaçladıklarını belirtti. 

Abtew, yatırım imkânları ve avantajları, devlet yapısı ve bürokrasisi, ekonomik imkânları ve altyapısı ile Etiyopya’nın diğer Afrika ülkelerinden tamamen farklı ve yatırım yapmak için doğru adres olduğunu anlattı. 

Altyapı sektörü açısından Etiyopya’nın çok büyük ve uzun vadeli bir pazar teşkil ettiğini belirten Abtew, şunları söyledi:  

“Etiyopya devletinin işletmelere ucuz enerji tedarik etmeyi bir politika olarak benimsedik. Bunu duyan işadamlarının Etiyopya’ya ilgisinin arttığını gözlemledik. Etiyopya su, rüzgâr, jeotermal ve güneş kaynaklarından enerji üretimi konusunda dev olanaklara sahip olduğundan dolayı ülkemiz uzun vadeli yatırımlara son derece elverişlidir. Her türden yatırıma büyük rekabet avantajları sağlıyoruz. Yine bu çerçevede Etiyopya Afrika’da önemli bir enerji ihracatçısı konumundadır. Ulaştırma ve taşımacılık altyapısı açısından Etiyopya’nın son derece güçlü bir pozisyondadır. Havayolu taşımacılığı açısından bakıldığında Etiyopya Havayolları’nın Afrika’da bir numaralı havayoludur.”

“Türk İş Adamlarının Etiyopya’ya İlgilerini Yükselttik’

Toplantı yaptıkları sanayici ve işadamlarının kendilerine Etiyopya’daki bürokrasi, güvenlik ve taşımacılık altyapısı konusundaki endişelerini dile getirdiğini söyleyen Ahmed Abtew, özellikle son dönemde bürokrasiyle ilgili geniş kapsamlı birçok reform programının yürürlüğe girdiğini belirtti. Bu çerçevede Etiyopya Yatırım Ajansı bünyesinde bir yabancı yatırım ofisi tesis edildiğini söyledi.

Toplantılarda verdikleri bu bilgilerin Türk sanayici ve işadamlarının Etiyopya’ya yatırım konusundaki ilgilerini son derece yükselttiğini söyleyen Abtew, aralarından birçoğunun Ramazan başlamadan önce Etiyopya’yı bizzat ziyaret etmek üzere plan yapmaya başladığını aktardı.  

Etiyopya Dışişleri Bakanı Dawano Kedir: “İmam Altınbaş’ın Etiyopya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesi ve Etiyopya’nın kalkınması için gösterdiği çabalardan haberdarız. İmam Altınbaş bizim için çok özel ve değerlidir.” dedi.

İmam Altınbaş: “Etiyopya-Türkiye ilişkilerinin gelişip güçlenerek sürmesi için her türlü desteği sağlamaya hazırız”

İmam Altınbaş da, dost ve kardeş ülke Etiyopya’dan böyle üst düzey bir heyeti ağırlıyor olmanın kendilerine büyük gurur ve mutluluk verdiğini belirterek, Altınbaş Holding hakkında heyet üyelerini bilgilendirdi. 

Etiyopya Fahri Konsolosu olmasının hikâyesini de anlatan İmam Altınbaş, şunları söyledi:

“Eski Başbakan Meles Zenawi’den başlayıp şimdiki Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome ve Başbakan Hailemariam Desalegn ile dostluğumuz ayrıca Etiyopya’da faaliyetler gerçekleştiriyor olmamız bu ülkeye duyduğumuz sevgiyi büyütmüştür. Kendimizi aynı zamanda Etiyopyalı görüyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye’nin önde gelen gazeteci heyetiyle Etiyopya’ya bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu sayede Türkiye’de, Etiyopya haberleri iki gün boyunca önemli gazeteler de yer aldı. Afrika’yı tarihiyle, devlet geleneğiyle, sosyal yapısıyla bambaşka bir konumda görüyoruz. Etiyopya’nın insanları da Türk halkına kültür ve yaşam tarzı açısından benzemektedir. Etiyopya’nın kalkınması ve Etiyopya-Türkiye ilişkilerinin gelişip güçlenerek sürmesi için gerek Fahri Konsolos gerekse bir işadamı olarak her türlü yardım ve desteği sağlamaya, sorumluluk almaya hazırız.”



Etiyopya Sanayi Bakanı Ahmed Abtew, Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh, Tadesse Haile ile Etiyopya Dışişleri Bakanı Dawano Kedir’in yer aldığı heyet,  Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Etiyopya Fahri Konsolosu İmam Altınbaş’la birlikte...
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde