Esprili hediye mağazalarına talep patlaması

Esprili hediye mağazalarına talep patlaması

Sihirli asalar, yüzüklü kupalar, parmak bateriler, cup lensler, su geçirmez defterler... İlginç ve farklı fikirleri benzersiz tasarımlarla buluşturan hediyelik ürün mağazalarına talep her geçen gün artıyor...

Esprili hediye mağazalarına talep patlaması
16px
24px
25.02.2011 15:56
ABONE OLgoogle

RİVAYETE göre Arşimet, suyun kaldırma kuvvetini hamamda keşfetmiş. Su geçirmeyen defterin ‘mucidi’ne ilham da sanırız küvette gelmiştir. Siz de ilham perisinin banyo yaparken ziyaret ettiklerindenseniz, o an hatırladıklarınızı, müthiş fikirlerinizi sudan etkilenmeden bu defterlere yazabilirsiniz...

Ya şık kutusunu açtığınızda karşınıza çıkan yüzük, aslında sadece kutunun altındaki kahve kupasının kulpu ise!.. Kız arkadaşınıza malum soruyu artık sorabilirsiniz: "Seni seviyorum. Benimle bir kahve içer misin?”

Oda duvarlarınızda ses yalıtımı yok ama siz içinizdeki o müzik canavarını dışarı çıkarmakta kararlısınız. Peki nasıl yapacaksınız? Tabii ki parmak bateriyle...

Harry Potter’ın asası bile bu kadar işlevli olamazdı herhalde. Bir sihirli asayla televizyondan bilgisayara kadar her şeyi yönetebilseniz ne iyi olurdu değil mi? İster televizyonun sesini kontrol edin, ister kanalları değiştirin, isterseniz odanızın ışıklarını açıp kapatın...

Fotoğraf meraklıları bilir; iyi bir objektif çok işe yarar. Ama pahalı objektiflerin bile yapamayacakları vardır. İşte onları da ‘cup lens’ yapıyor. İşte size hem bardak, hem kalemlik, hem küllük, hem para kabı...
Nasıl, ilginç değiller mi? Bir süre öncesine kadar Türkiye’de bu ürünleri bulmak hiç de kolay değildi. Ancak şimdi bu tür mağazaların sayısı hızla artmaya başladı. Üstelik bayilik ya da franchise yoluyla siz de böyle bir mağaza açabilirsiniz. Yatırım maliyetleri çok yüksek değil. Aralarında franchise bedeli talep etmeyenler bile var...

BUN DESIGN: 100 mağaza açıyor

Bun Design’in halen 16 mağazası var. Şirketin son mağazası Giresun’da açıldı. Şubat ayı içinde Antalya ve Malatya şubeleri hizmete girecek. Türkiye’de her alışveriş merkezinde birer şube açmayı hedefleyen Bun Design’ın ortaklarından Hasip Özbudun, “Franchising sistemiyle 100 mağaza ve stant açacağız ” diyor.
Yatırımcılara, mağaza ve stant olmak üzere iki farklı konsept sunuluyor. Mağazalar Bun Design, stantlar ise Bun Cubic adıyla açılıyor. Bir mağazanın ortalama yatırım tutarı 30-35 bin TL arasında değişiyor. Mağaza için alışveriş merkezleri ya da işlek bir cadde üzerinde 30-50 metrekarelik bir yer yeterli. Standın yatırım tutarı ise 15 bin TL.
Hasip Özbudun, mağazalardaki ürünleri sürekli yenilediklerini, müşterilere bin 500 civarında farklı ürün sunduklarını vurguluyor. Bun Design, bu ürünlerin bir kısmını ithal ediyor. Bazıları ise Türkiye’de üretiliyor. Ürünlerin satış fiyatı 3.5 ile bin 750 TL arasında değişiyor.
Telefon: 0212 294 69 76
E-posta: [email protected]
Web: www.bundesign.com

BULDUMBULDUM.COM
İnternetten sokağa indi

BuldumBuldum.com, 1986 doğumlu genç girişimci Güçlü Gökozan tarafından 2008’de kuruldu. Gökozan, şirketini Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisiyken kurmuş. Aynı dönemde ABD’deki Andersson Graduate School of  Business’ta girişimcilik dersleri almış. Eğitimini tamamladıktan sonra da tamamen şirketini büyütme çalışmalarına odaklanmış. İsterseniz hikayenin bundan sonrasını Güçlü Gökozan’dan öğrenelim:

“Aslında BuldumBuldum.com’u ihtiyaç üzerine kurdum. Yıllardır ikizim olan kız kardeşime hediye aramanın sıkıntısını yaşıyordum. Tekstil, kozmetik gibi maddi değerinin ön planda olduğu bir hediye istemiyordum. Farklı ve eğlenceli, klasik hediyelere fark atacak bir alternatif arıyordum. Ancak istediğim şeylere bir türlü ulaşamıyordum. Benim siteyi kurma işte bu sebep oldu.
İnternet sitesi olarak başlattığım bu proje, ardından mağazalarla farklı bir boyut kazandı. İlk mağazamızı İstanbul’daki Capitol Alışveriş Merkezi’nde açtık. 2010’da 6 mağaza birden hizmete soktuk. Şu anda internet ve mağazacılık faaliyetlerini birlikte yürütüyoruz. Bu yıl İstanbul’un yanı sıra diğer gelişmiş illerde yeni şubeler açacağız. Franchise altyapısını tamamlamak üzereyiz. Yeni mağazalarımızın bir kısmı franchising sistemiyle açılacak.”

BuldumBuldum.com, franchise giriş bedeli ya da sürekli franchise ödemesi talep etmeyecek. Mağaza ve stant olmak üzere iki farklı konseptte şubeler açılacak. Stant için minimum 6-10, mağaza için ise 15-60 metrekare arası bir yer gerekiyor. İlk etapta alınacak ürünlerin tutarı stant için 20 bin, mağaza içinse metrekare başına bin 500 TL olarak belirlenmiş.

BuldumBuldum.com’un internet sitesinde ve mağazalarında başka hiçbir yerde bulamayacağınız ilginç, orijinal ve farklı ürünler bulunuyor. Gökozan, “Sıradan ya da basit hiçbir ürünümüz yok. Her biri kendi içinde tasarım ve işlevsellik açısından bir ilginçlik ya da espri barındırıyor” diyor.
BuldumBuldum.com’da bin civarında farklı ürün var. Bunların çoğu ABD ve Avrupa’daki çeşitli ülkelerden ithal ediliyor. Bazı ürünlerin Türkiye’de üretilmesi için araştırmalar yapılıyor. Gökozan, tekstile dayalı çok satan ürünleri Türkiye’de tasarlayıp üreteceklerini söylüyor.
Telefon: 0212 271 46 02
E-posta: [email protected]
Web: www. buldumbuldum.com

C’ART
35 yeni mağaza açacak

120 yıl önce İtalya’da kurulan C’ART’ın bu ülkede 150 mağazası bulunuyor. Ürün gamında 15 bin farklı ürün var. C’ART, Türkiye’ye 2009’da Nuray Fenercioğlu tarafında getirilmiş. İstanbul Teşvikiye’de açılan ilk mağazayı kısa sürede 4 şube daha takip etmiş. Diğer mağazalar Bağdat Caddesi, Balmumcu, Ortaköy ve Bakırköy Capacity AVM’de yer alıyor.
Şirketin Türkiye’deki büyüme planları İstanbul’la sınırlı değil. Potansiyeli olan her bölgede mağaza açılması hedefleniyor. Böylece toplam 40 mağaza faaliyete geçecek. Bu arada C’ART’ın Türkiye’de distribütörlüğü dışında Ortadoğu temsilciliğini de alan Nuray Fenercioğlu’nun bu bölgeyle ilgili büyüme planları da var. Özellikle markanın hediyelik tasarım ürünlerinin beğenildiğini söyleyen Fenercioğlu, “Mağazalarımızda her yaşa hitap eden ürünlerimiz bulunuyor.
Ürünlerin en önemli özelliği her birinin birer tasarım harikası olması” diye konuşuyor.
Telefon: 0212 233 39 35

KARINCA
2 bin çeşit ürünü var

Füsun Eczacıbaşı tarafından kurulan Karınca mağazalarında mutfak ve ev eşyaları, kırtasiye, takı, ofis malzemeleri, oyunlar ve evcil hayvanlar gibi çok farklı ürünler satılıyor. Karınca’da yaklaşık 2 bin ürün kalemi bulunuyor.
Karınca İş Geliştirme Müdürü Deniz Ağbulut, “Müşterilerimize uzun zaman kullanabilecekleri, ama yeni fikirlerle tasarlanmış ürünler sunuyoruz” diyor.  Mağazalardaki ürünler oldukça ilginç. Ağbulut, bunlar arasında son dönemde en çok “anahtar bulucu fare” sattıklarını belirtiyor. Islık çaldığınızda kendi yerini uyarı sesiyle belli eden fare şeklindeki bu anahtarlıklara ilgi oldukça yüksekmiş. Ürünlerin büyük bir kısmı Fransız şirket Pylones’den ithal ediliyormuş. Bilindiği üzere Pylones’in kendi bünyesinde de büyük bir tasarımcı ekibi bulunuyor. Bunun dışında İtalya, İspanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren farklı firmalardan da ürünler getirdiklerini söyleyen Ağbuluti mağazalardaki ürünlerin satış fiyatlarının 4 ila 300 lira arasında değiştiğini belirtiyor. Şirketin bugün 1’i Ankara’da ve 3’ü İstanbul’da olmak üzere 4 mağazası bulunuyor; ancak 2011’de bu rakama yenileri eklenecek. Franchise ve bayilik konusunda yoğun talep aldıklarını belirten Ağbulut, şimdilik franchise vermeyi düşünmediklerini söylüyor.
Telefon: 0212 292 79
E-posta: [email protected]
Web: www.karincadesign.com     

HOBİ MEYDAN
Kadın girişimciye öncelik verecek

Hobi Meydan, 2008’de kuruldu. Önce sadece internet sitesi üzerinden satış yapan şirket, 2009’un sonunda ilk mağazasını İstanbul Forum AVM’de açtı. Bu yıl 3 yeni mağaza daha açılacak. Franchise altyapısını tamamlayan şirket, aynı zamanda franchising sistemiyle de mağazalar açacak. Hobi Meydan’ın sahibi Alev Deringil, “Türkiye genelinde franchising sistemiyle mağazalar açacağız. Toplam 40 mağaza açmayı hedefliyoruz. Franchise verirken kadın girişimcilere öncelik vereceğiz” diyor. 
Hobi Meydan, franchise giriş bedeli almıyor. Belli bir miktarda banka teminat mektubu istiyor. Mağaza büyüklüğü en az 200 metrekare olacak. Bu büyüklükteki bir mağazanın yatırım bedeli ise 100 bin dolar civarında.

Hobi Meydan mağazaları tüm hobi ürünlerinin satıldığı bir konsepte sahip. Kadın, erkek ve çocukların kendilerini geliştirebilecekleri, el becerileri edinebilecekleri ürünler bulunuyor. Sanat, maket, elişi, el sanatları, Türk el sanatları, dekorasyon, filateli, nümismatik, dikiş-nakış, mum yapımı, pastacılık ve boyama kategorilerinde 16 bin çeşit ürün bulunuyor. Deringil, ürünlere ilginin mevsimlere göre değiştiğini; yazın ve sömestr tatillerinde çocuk eğitici kitlerinin ön plana çıktığını, İSMEK ve benzeri kursların başlangıç tarihlerinde ise elişi ve el sanatları ürünlerine talep artışı olduğunu belirtiyor. Hobi Meydan, satışa sunduğu ürünlerin bir kısmını ithal ediyor. Bazıları da Türkiye’deki tedarikçilerden temin ediliyor.
Telefon: 0212 437 29 93
E-posta: [email protected]
Web: www.hobimeydan.com

Ersan Çıplak/Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde