Esnaf ve sanatkara yeni destek paketinin detayları belli oldu

Esnaf ve sanatkara yeni destek paketinin detayları belli oldu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkara yapılan desteklerin bir ay daha uzatıldığını duyurdu.

Esnaf ve sanatkara yeni destek paketinin detayları belli oldu
16px
24px
30.04.2021 01:38
ABONE OLgoogle

Bakan Muş, söz konusu destekler için başvuruların 31 Mayıs 2021 saat 23:59’a kadar e-devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere yönelik aylık 1000 lira gelir desteği ile büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olan kira desteğinin süresinin bir ay daha uzatıldığını duyurdu.

BAŞVURULAR 31 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

Söz konusu destekler için başvuruların 31 Mayıs 2021 saat 23:59'a kadar e-devlet üzerinden yapılabileceğini belirten Bakan Muş, şu ifadeleri kullandı:

"TESKOMB aracılığıyla veya doğrudan Halkbank üzerinden esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz 2021'e kadar ertelenmiştir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde