Esnaf isyanda! Dolar düşmesine rağmen akaryakıtın fiyatı yükseliyor

Esnaf isyanda! Dolar düşmesine rağmen akaryakıtın fiyatı yükseliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonu en çok etkileyen kalemin petrol fiyatları olduğuna dikkati çekti.

Esnaf isyanda! Dolar düşmesine rağmen akaryakıtın fiyatı yükseliyor
16px
24px
22.02.2021 09:58
ABONE OLgoogle

Petrol fiyatlarının A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatını etkilediğini dile getiren Palandöken, “Özellikle ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafımız başta olmak üzere tüm sektörlerdeki esnafımızın ve toplu taşıma kullanan dar gelirli vatandaşlarımızın belini büküyor. Enflasyonun en büyük artış kaynağı olan petrol fiyatlarının düşmesi tüm kesimleri rahatlatır” diye konuştu.

“ DOLAR DÜŞMESİNE RAĞMEN PETROLÜN VARİL FİYATI YÜKSELİYOR”

Uluslararası piyasalarda brent petrolün varil fiyatının yükseldiğini belirten Palandöken, “Geçtiğimiz Kasım ayında brent petrolün varil fiyatı 40 dolar seviyelerine kadar düşmüşken, bu ay döviz kurlarındaki düşüşe rağmen brent petrolün varil fiyatı 62 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Petrol fiyatları sebebiyle dolar ve avronun düşmesine bile sevinemiyoruz. Çünkü enflasyonla mücadele ettiğimiz bu dönemde petrol fiyatları lokomotif olarak tüm ürünlerin fiyatına yansıyor. Çiftçinin mahsulünden tutun da esnafın rafına koyduğu ürünlere kadar A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatını olumsuz etkiliyor. Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren taksici, dolmuşçu, servisçi, halk otobüsçü ve kamyoncu esnafımızın en önemli maliyet kalemi akaryakıttır. Bu yüzden petrol fiyatlarının düşmesi nakliyeci esnafımızı ve ulaştırma sektöründeki esnafımızı rahatlatırken aynı zamanda karayolu şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık olur” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde