Eski eşiyle telefon konuşması kaydını doğrulayan CHP'li Erdoğdu, yeni eşi Torun'dan özür diledi

Eski eşiyle telefon konuşması kaydını doğrulayan CHP'li Erdoğdu, yeni eşi Torun'dan özür diledi

Eski eşine ait olduğu sanılan bir Twitter hesabından yeni evliliğine dair gündem yaratan sözler sarf ettiği ses kaydı paylaşılan CHP'li Erdoğdu, konuşmanın doğruluğunu kabul etti.

Eski eşiyle telefon konuşması kaydını doğrulayan CHP'li Erdoğdu, yeni eşi Torun'dan özür diledi
16px
24px
26.06.2022 09:48
ABONE OLgoogle

Kendisi gibi CHP'li yeni eşi Torun'un hastaneye kaldırıldığını açıklayan Erdoğdu, "Yaşattıklarım için kendisinden bütün kalbimle özür diliyorum… " dedi.

Sosyal medya, cumartesi gecesi, siyaset gündemine de düşen bir evlilik tartışmasına sahne oldu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun yaklaşık üç ay önce ayrıldığı eşi, Twitter’da kendi adını taşıyan “Özge” ismiyle açtığı hesaptan, saat 23.53’de bir konuşma kaydı paylaştı. 

Özge Erdoğdu, Aykut Erdoğdu ile konuşmasını ve diyalog esnasında kendi görüntülerini içeren kaydı, “Bu kaydı 3,5 ay önce aldım. Eski eşim Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun la ilişkisini öğrendikten hemen sonra… Aykut Erdoğdu beni Tuba ile ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışırken, ‘50 kişi ile yatmış’ dedi. Daha sonra 50 kişi ile yattı dediği Tuba Torun ile evlendi!” metniyle paylaştı.

Aykut Erdoğdu, bu paylaşımdan yaklaşık 3,5 saat sonra, sabah 03.23’te Twitter’dan yaptığı paylaşımda, eski eşinin açıklamalarının ardından “hastaneye kaldırıldığını” duyurduğu CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan eşi Tuba Torun’dan, “yaşattıkları için” özür diledi.

Aykut Erdoğdu ile evliliğinden bir çocuğu bulunan Özge Erdoğdu ile Aykut Erdoğdu yaklaşık üç ay önce ayrıldılar.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, yaklaşık iki hafta önce, 11 Haziran Cumartesi günü CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi avukat Tuba Torun ile İstanbul’da evlendi.

Erdoğdu’nun ayrıldığı eşi, Twitter’da, kendi adını taşıyan “Özge” isimli bir hesap açarak cumartesi gecesi saat 23.53’te bir telefon konuşması kaydı paylaştı.

Konuşma esnasında kendi görüntüsünün üçüncü bir kişi tarafından kaydedildiği anlaşılan kayıtta Özge Erdoğdu, Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun ile ilişkisi olduğu konusundaki iddialara verdiği yanıtları dinliyor.

Kayıtta Erdoğdu, yardımcı olduğunu vurguladığı Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi’ne girmesi için beş kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını öne sürüyor.

Erdoğdu, kurultay boyunca kendisi için oy topladığını vurguladığı Tuba Torun’un Parti Meclisi’ne girmesi için kendi adını listeye koymadığını anlatıyor.

Aykut Erdoğdu ile Tuba Torun 11 Haziran 2022 Cumartesi günü evlendiler

“Tuba Torun hastaneye kaldırıldı, yaşattıklarım için özür dilerim”

Aykut Erdoğdu, eski eşinin konuşma kaydını açıklamasından yaklaşık 3,5 saat sonra, sabah 03.23’te, Twitter’daki hesabından şu açıklamayı yaptı:

1- Bu akşam eski eşimle birkaç ay önce yaptığım bir telefon konuşması sosyal medyaya düştü… Bu konuşma görüntülü olarak kaydedilmiş… Şartlar ne olursa olsun eski eşim ve çocuğumun annesi hakkında kötü birşey söyleyemem…

2- Eşim Tuba şu an hastaneye kaldırıldı… Ben yanında olabilmek için Ankara’dan yola çıktım… Yaşattıklarım için kendisinden bütün kalbimle özür diliyorum…

3- Şu an tek derdim oğlumu ve eşim Tuba’yı bu yaşananların şokundan koruyabilmek…

Twitter hesapları kapatıldı

Tuba Torun, Aykut Erdoğdu'nun ayrıldığı eşinin paylaşımlarından bir süre sonra, daha önce herkese açık Twitter hesabını, sadece onayladığı takipçilerinin görebileceği "korumalı" statüye aldı.

Aykut Erdoğdu'nun açıklamalarından sonra, Twitter'da "Özge" adıyla açılan konuşma kaydının paylaşıldığı hesap da kapatıldı.

“Fotoğraflarım, görüntülerim varmış…”

Aykut Erdoğdu, yaklaşık bir yıl önce, 4 Mayıs 2021’de bir tartışma üzerine Twitter’da paylaştığı iki mesajda, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Telefonla arayıp hakkımda sorular sorduğunuz kadınlar bu toplumun en yürekli, en cesur kadınları… Ailemden sonra en yakın olduğum ve hiçbir karşılık beklemeden benim yüzümden bedel ödeyen ve bu gidişle de bedel ödemeye devam edecek olan bu can yoldaşlarımdan özür dilerim…

Fotoğraflarım ve görüntülerim varmış… Bunlarla tehdit ediyorlarmış… Elinizde ne varsa yayınlamazsanız şerefsiz, vicdansız ve alçaksınız… Ben sizinle savaştayım… Bu savaşta benim dışımda masum birini üzerseniz mesele benim adıma kişiselleşir… Kavgada yiğit olun…”

Aykut Erdoğdu kimdir?

Yönetici, siyasetçi, milletvekili, yazar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Aykut Erdoğdu, 28 Ağustos 1972’de Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamlamasının ardından Erdoğdu, 1993 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Erdoğdu ayrıca ABD’de Carnegie Mellon Üniversity’de Kamu Politikaları ve Yönetimi konulu yüksek lisansını yaptı.

Erdoğdu, ilk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde 24. Dönem CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak meclise girdi. 6 Eylül 2014 tarihinde CHP Parti Meclisi üyesi seçildi.

Ancak 23 Ekim 2014 tarihine Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti. 25., 26. ve 27 dönem genel seçimlerinde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

Tuba Torun kimdir?

1987 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Tuba Torun, Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi'nden mezun olarak lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Kurumsal ve uluslararası hukuk gibi çeşitli alanlar olmak üzere Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin de avukatlığını yapan Torun, Sosyal Haklar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çocuk Hakları Koordinatörlüğü, Kadın Meclisleri ve Kadın Adayları Destekleme Derneği üyeliği yapıyor.

Halen CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan Tuba Torun, 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde