Eski Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın ve oğlunun yönettiği Küçükçekmece, Söğütlüçeşme Mahallesi, Halkalı Caddesi’ndeki holding binasına 2 hafta arayla iki saldırı düzenlendi.
MOTOSİKLET VE OTOMOBİL
Holding binasına yönelik ilk saldırı olayı 20 Eylül'de yaşandı. İddiaya göre, motosikletle holding binası önünden geçen 2 kişi silahla ateş açtı.
İkinci olay ise 4 Ekim'de yaşandı. Bu olayda ise caddede seyir halindeki bir otomobilden ses bombası atıldı. Her iki olayda da ölen ya da yaralanan olmazken, İstanbul Emniyeti şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
TERÖR BOYUTU YOK
Araştırmalarda terör boyutunun olmadığı belirlenen olayla ilgili İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kameralardan bombalı saldırının yapıldığı aracı belirledi. Kamera takiplerinde, şüphelilerin izine ulaşıldı.
ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ
Saldırıların U.E. isimli şüphelinin liderliğindeki bir suç örgütünce gerçekleştirildiği anlaşıldı. Bunun üzerine yoğunlaşan araştırmalarda olayla ilgili 5 şüpheli tespit edildi. Çalışmaların ardından operasyon kararı verildi.
OPERASYON DÜZENLENDİ
Esenler, Gaziosmanpaşa, Şişli ve Esenyurt'ta eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 6 şüpheli gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Habip Atam/Sözcü
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |