Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan enflasyon hatırlatması

Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan enflasyon hatırlatması

Eski Merkez Bankası Başkanı Ağbal, görevden alınmadan önce 5 Mart’ta yazdığı 'Kalıcı fiyat istikrarı için kararlı ve öngörülebilir para politikasının önemi' başlıklı yazısını bir kez daha paylaştı.

Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan enflasyon hatırlatması
16px
24px
19.09.2021 11:23
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı kararıyla 20 Mart 2021 tarihinde görevden alınan eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan, Para Politikası Kurulu'nun (PPK) önümüzdeki perşembe günü yapılacak toplantısı öncesi dikkat çeken bir Twitter paylaşımı geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bu?nyesindeki araştırmacı ve uzmanların analiz ve yorumlarını içeren blog Merkez'in Güncesi'ndeki 'Kalıcı fiyat istikrarı için kararlı ve öngörülebilir para politikasının önemi' başlıklı yazısını tweet atan Ağbal, yazıyı görevden alınmadan önce 5 Mart’ta kaleme almıştı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">September 19, 2021

Ağbal, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı alması beklenen toplantısı öncesi paylaştığı yazısında, "Para politikasındaki sıkı duruşu, yüzde 5 hedefini elde edene kadar sürdüreceğiz. Hedefe ulaşmakla da yetinmeyecek, enflasyonda bu seviyenin kalıcılığını sağlamak için gerekeni yapacağız. Özetle, bu stratejimizin geçici değil, orta vadeli bir strateji olduğunu ve hedeflerimize ulaşana kadar kararlılıkla uygulanacağının altını çizmek isteriz" mesajını vermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde