Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geliyor

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ekonominin başına getirme arzusundan vazgeçmiyor. Yurt dışında bulunan Mehmet Şimşek saatler sonra Türkiye'ye dönecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tekrar görüşecek. 

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geliyor
16px
24px
30.03.2023 14:50
ABONE OLgoogle

Toygun ATİLLA yazdı 

 

2O MART'TA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisinin başına getirmeyi arzuladığı eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile 20 Mart'ta Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde görüşmüştü. 

"AKTİF SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM"

Görüşmenin ardından AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin 'olağan' olduğunu belirterek Mehmet Şimşek'in aktif siyaseti düşünmediğini ifade etmişti. 

Mehmet Şimşek ise, o görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Sn. Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine kabulleri için çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeniyle aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum" demişti. 

O günden sonra herkes Mehmet Şimşek'in ekonominin başına getirilmesi konusunun rafa kaldırıldığını düşündü. 

İKTİDAR VE MUHALEFETTEN GELEN TELEFONLARI 

Oysa ki, 

20 Mart'taki o görüşmenin ardından Mehmet Şimşek'in telefon diplomasisi hiç bitmedi. 

Hem muhalefet hem de iktidar partisinin kurmayları Mehmet Şimşek ile teması hiç kesmedi. 

Türkiye'de alışık olmadığımız bir siyasetçi portresine sahip olan, etik değerler konusundaki hassasiyeti ile örnek bir duruş sergileyen Mehmet Şimşek, AK Parti'den gelen çağrılara kayıtsız kalamadı. 

ANKARA'DA İKİNCİ BULUŞMA

Yurtdışında olmasına rağmen kendisine yapılan ikinci davet çağrısı üzerine Ankara'nın yolunu tuttu.

Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da tekrar buluşacak ve ya yola birlikte devam kararı alacak ya da bu konuyu bir daha gündeme getirmemek üzere yollarını ayıracaklar. 

MÜCADELESİ VE HİKAYESİ VAR

Patronlar dünyasında, Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'in ilk görüşmesinden önce şu ifadeleri kullanmıştım: "Sıklıkla söylediğim bir söz vardır; "Mücadeleleri olmayanların hikayeleri olmaz" 

Mehmet Şimşek ise Batman'ın Gercüş ilçesi Arıca köyünden yoksullukla hayata gözlerini açan bir hikayenin kahramanı...

Bakalım bu hikayenin sonrası nasıl devam edecek. 

Hep birlikte izleyeceğiz.

ŞİFRE: EKONOMİNİN KUMANDASI 

Bana sorarsanız bunun tek bir şifresi var: O da ekonominin kumandasının tamamen kendisine bırakılması. Kurmay heyetini belirlemesi, külliye'de ekonomi çarkında güç odağı oluşturmuş kimilerinin görevden el çektirilmesi ve Türk ekonomisini düzlüğe çıkartarak ekonomik reçeteler konusunda kendisine olan güvenin tam olması şartı olacaktır. 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde