Esenyurt Üniversitesi sonunculuğu kaptırmıyor

Esenyurt Üniversitesi sonunculuğu kaptırmıyor

ODTÜ bünyesinde bulunan URAP Araştırma Laboratuvarı 18 Ekim 2019’da üniversite sıralamalarını açıkladı. İstanbul Esenyurt Üniversitesi bu sıralamada ilginç bir istatistiğe imza attı. Üniversite, sıralamaya dahil olduğu bütün alanlarda sonuncu oldu.

Esenyurt Üniversitesi sonunculuğu kaptırmıyor
16px
24px
19.11.2019 06:26
ABONE OLgoogle

Esenyurt Üniversitesi, 2000 yılında sonra kurulan üniversiteler genel sıralaması, tıp fakültesi olmayan üniversiteler genel sıralaması, vakıf üniversiteleri genel sıralaması, 6 binden az öğrencisi olan üniversiteler genel sıralaması ve tüm üniversitelerin genel puan tablosunun tamamında sonuncu oldu.

Üniversite makale puanında 15.52, atıf puanında 19.74, bilimsel doküman puanında 14.21, doktora puanında 0.20, öğretim üyesi/öğrenci puanında ise 48.74 puan aldı ve toplam puanda 100’ün altında kalan tek üniversite olarak 98.41’de kaldı. Üniversitenin en yakın olduğu Nişantaşı Üniversitesi 110.56 puan topladı.  AKP’li başkan, eş, akraba dostla üniversite kurmuş
Esenyurt Üniversitesi’nin dahil olmadığı sıralamalardan 2000 yılından önce kurulan üniversiteler genel sıralamasında Haliç Üniversitesi, tıp fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve devlet üniversiteleri genel sıralamasında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi son sırada yer aldı.


Yönetimde AKP’li eski belediye başkanı

Üniversitenin yönetiminde yer alanlar arasında AKP’li eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun bulunması dikkat çekti.

Mütevelli Heyeti Üyesi olan Kadıoğlu 2004 yılında AKP’den aday olup belediye başkanı seçilmiş ve 2017 yılında istifa edene kadar bu görevi sürdürmüştü.

Yine Mütevelli Heyeti’nin başkan yardımcılığını ise Necmi Kadıoğlu’nun oğlu Ahmet İsmail Kadıoğlu yapıyor.

Mustafa Kömüş/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde