Erdoğan ve Zelenski ile bir araya geldi

Erdoğan ve Zelenski ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş sonrası ilk kez Ukrayna'ya gitti. Lviv'e varan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşmesi başladı

Erdoğan ve Zelenski ile bir araya geldi
16px
24px
18.08.2022 12:59
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir araya geldi. Erdoğan ve Zelenski'nin Potoçki Sarayı'ndaki görüşmesi, saat 14:40'da başladı.

Polonya üzerinden geçti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin daveti üzerine ülkenin batısındaki Lviv’e ziyaret düzenliyor. Erdoğan, Lviv'e Polonya üzerinden geçti.

Erdoğan, özel uçak "TUR" ile resmi ziyarette bulunmak üzere saat 09.15'te Ukrayna'ya gitti. Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek ile diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.

Zelenski ve Guterres ile bir araya gelecek

Erdoğan, Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bir araya geleceği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. BM tarafından iki gün önce yapılan açıklamada, Genel Sekreter Guterres'in, 18 Ağustos'ta Ukrayna'nın Lviv kentinde Zelenski ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği ve İstanbul'daki tahıl koordinasyon merkezini ziyaret edeceği belirtilmişti.

Tahıl Krizi ve İstanbul çözümü

Dünyayı etkisi altına alan ve büyük bir endişe yaratan gıda krizi çözümü için Tahıl Sevkiyatı Anlaşmasının imza töreni Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla 22 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştirilmişti. Sözkonusu anlaşmayla birlikte İstanbul'da Müşterek Koordinasyon Merkezi kurulması kararı alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuştuğu Eyüpsultan Meydanı'nda düzenlenen "41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni"nde gerçekleştirilen Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza törenine ilişkin, "Hububat meselesiyle alakalı sıkıntıları aşarak imzalar atılacak, bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz" demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde