Erdoğan ve MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın kimliklerini paylaşmıştı! Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı

Erdoğan ve MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın kimliklerini paylaşmıştı! Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı

Haskoloğlu, 'devlete ait sitelerden kimlik ve adres verileri sızdırıldı' iddiasıyla ilgili paylaşımından dolayı gözaltına alınmıştı.

Erdoğan ve MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın kimliklerini paylaşmıştı! Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı
16px
24px
19.04.2022 17:55
ABONE OLgoogle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçundan soruşturma başlatmış, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Haskoloğlu'nu Üsküdar'daki evinde gözaltına alınmıştı. 

Bir hacker grubunun kendisine ulaşarak, devlet yetkililerinin kimlik bilgilerini ele geçirdikleri yönünde paylaşımda bulunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın kimliklerini uyarı amacıyla sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan gazeteci İbrahim Haskoloğlu, bugün gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir uyarı paylaşımında bulunarak, hacker grubunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MTİ müsteşarı Hakan Fidan dahil devlet yetkililerinin kimlik bilgilerini ele geçirdiğini aktarmıştı. Haskoloğlu, bilgilerin üzerini çizerek Erdoğan ve Fidan'ın kimlik bilgilerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

"KİŞİSEL BİLGİLERİ ELE GEÇİRMEK" SUÇUNDAN SORUŞTURMA

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçundan soruşturma başlatmış, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Haskoloğlu'nu Üsküdar'daki evinde gözaltına almıştı.

İŞLEMLERİNİN ARDINDAN TUTUKLANDI

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirilen Haskoloğlu'nun emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Haskoloğlu'nun tutuklanması sonrası avukatında ilk açıklama geldi.Sosyal medya hesabından açıklama yapan avukat, ''Müvekkilim @haskologlu İstanbul Anadolu CBS tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sadece yaptığı bir haber nedeniyle Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek ve Yaymak suçundan hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmıştır'' ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Haskoloğlu 12 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından bir hacker grubunun kendisi ile temas kurduğunu; söz konusu grubun kendisine e devlet verilerinin çalındığını söylediğini ifade etmişti. Haskoloğlu, grubun kendisi ile bazı devlet görevlilerinin kimlik kartlarını paylaştığını belirterek; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kimlik kartlarını paylaşmıştı.

İbrahim Haskoloğlu'nun gözaltına alınma nedeni belli oldu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde