Erdoğan onaylı medya operasyonu!

Erdoğan onaylı medya operasyonu!

Ethem Sancak, medya operasyonu öncesi Erdoğan'ın da onayını almış..

Erdoğan onaylı medya operasyonu!
16px
24px
25.11.2014 07:50
ABONE OLgoogle
Star ve Akşam gazetesindeki operasyonun perde arkası açığa çıktı.  İşadamı Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star ve Akşam gazetesindeki operasyonu bir süredir plandığı ve düğmeye basmadan önce dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü öğrenildi. 

Gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, AKP Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asil üyesi işadamı Ethem Sancak, bir süre önce Erdoğan'a gitti "Star, Akşam, Güneş ve Kanal 24'ün maliyetleri çok yüksek. Akşam ve Güneş gazetesi TMSF dönemindeyken göreve başlayan yöneticiler çok yüksek maaşlarla işe başlamışlar" dediği öğrenildi. 

Sancak'ın aynı görüşmede, "Bazı arkadaşlarla yollarımı ayırmak istiyorum ama öyle sözleşmeler yapmışlarki işten çıkarmam neredeyse olanaksız hale geliyor" ifadesini de kullandığı belirtildi.  

Sancak'ın Akşam ve Star'ın etkili birer mecra olamadığından da şikayet ettiği öğrenildi. Erdoğan'ın bu sözler üzerine "Gazetenin patronu sensin, gazetelerinle ilgili kararı sen verirsin" karşılığını verdiği ifade edildi. 

Sancak bu diyalog sonrası grubun yönetecilerinden olan yeğeni Murat Sancak'la da görüştü. Murat Sancak'ın ilk günden bu yana Mustafa Karaalioğlu ve Mehmet Ocaktan'la yıldızının barışmadığı medya dünyasında konuşuluyordu. 

Ethem Sancak yeğeni Murat Sancak'ın grup yöneticilerinden artan şikayeti üzerine "Ocaktan, Karaalioğlu ve Cömert'i görevden alacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası gazeteyi tamamen biz yöneteceğiz" dediği belirtildi. Sancak'ın bu sırada yakın çevresine sık sık, "Gazete benim ama istediğim gibi patronluk yapamıyorum. Beni Sayın Erdoğan ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Ben Sayın Erdoğan'a sonuna kadar bağlıyım. Ama gazeteyi de patron gibi de yönetmek istiyorum" diye şikayet ettiği belirtildi. 

Sancak'ın yakın çevresine, "Gazetenin bazı yöneticilerinin sürekli olarak artan malvarlıklarının sürekli olarak artmasının dikkat çekici olduğunu" söylediği de belirtildi.

SANCAK İLE KARAALİOĞLU ARASINDA HORTUMLAMA KAVGASI

Hatırlanacağı üzere Star'da patron Ethem Sancak ve CEO Mustafa Karaalioğlu arasında 2 milyon liralık 'hortumlama' kavgası çıkmıştı. Buna göre gazetenin promosyon için kamu bankalarından çektiği kredinin 2 milyon lirasının Karaalioğlu'nun ekibi tarafından iç edildiği iddia ediliyordu.

İddiaya göre olayın ortaya çıkması Sancak ile Karaalioğlu'nun arasını açtı. Taraflar arasında o günden bu yana soğuk rüzgarlar esiyordu.

Ethem Sancak'ın önceki gün yaşanan "Yiğit Bulut ile Cemil Ertem - Karaalioğlu-Babacan" krizi sonrası görevden almalar için düğmeye basmaya karar verdiği öğrenildi. Sancak, Cemil Ertem'in gazeteden atılması için Karaalioğlu'na talimat verdi. Karaalioğlu da bu talimat üzerine Cemil Ertem'in gazete ile ilişkiğini kesti. 

Öte yandan www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre Ethem Sancak yakın çevresine böyle konuştu: 

"Cemil Ertem'in gazeteden gönderilmesini ben istedim. Bunu kimse Yiğit Bulut'la ilişkilendirmesin. Meselenin Yiğit Bulut'la bir ilgisi yok."

Bu arada Ethem Sancak'ın 55 bin TL maaş alan Mustafa Karaalioğlu ile Mehmet Ocaktan ve Yusuf Ziya Cömert'e "İsterseniz gazete kalarak köşe yazabilirsiniz. Ancak maaşlarınızı yeniden düzenlerim" teklifini yaptığı da öğrenildi.

Mustafa Karaalioğlu'nun ise bir süreden Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği koltuğu için kulis yaptığı biliniyor. Karaalioğlu'nun Sabah'ın başına geçmek için kulis faaliyetlerini hızlandıracağı medya dünyasında konuşuluyor.

AKP'LİLERDEN SANCAK'A 'PARALEL YAPI' ŞİKAYETİ

Ethem Sancak kendi gazetelerinin 'Paralel Yapı' olarak bilinen Fethullah Gülen Cemaati'ne karşı gerekli mücadeleyi veremediği ve AKP'den de Ethem Sancak'a bu yönden de şikayetler geldiği belirtildi. 

AKŞAM'IN KAPANMASI GÜNDEMDE

İşadamı Ethem Sancak'ın uzun vadede bir türlü kar etmeyen ve satışı artmayan Akşam Gazetesi'nin yayınına son verdirteceği, Akşam'ın sadece internet ortamında yayınına devam edeceği iddia edildi. Sancak'ın bu operasyoun yapabilmek için internet sitesinin tepe yönetimine bir süre önce Özgür Yici'yi getirdiği ve Yici'nin internet sitesini güçlendirmek için tam yetki ile donatıldığı da öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde