Erdoğan "müjdeyi" duyurdu: Günlük 100 bin varil petrol

Erdoğan "müjdeyi" duyurdu: Günlük 100 bin varil petrol

Konya'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar bölgesinde bulunan petrolle ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan, "Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk" dedi.

Erdoğan "müjdeyi" duyurdu: Günlük 100 bin varil petrol
16px
24px
02.05.2023 19:32
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karapınar GES, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan projelerin açılış törenine katıldı.

Erdoğan açılış töreninde Gabar bölgesinde bulunan petrolle ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan, "Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musun? Ey teröristler sizi o petrol kuyularına gömeceğiz." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Bugün dev enerji panellerinin olduğu Karapınar'a gideceğiz. Devasa enerji santral panellerinin olduğu yeri göreceğiz. Petrol kuyularını bunun için açıyoruz. 'Her seçim öncesi gaz buluyorlar' yalanını Karadeniz gazıyla boşa çıkardık. Daha önce petrol yok diye beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilen bölgelerden petrol üretmeye başladık. Dünyadaki en büyük 10 keşiften birini gerçekleştirdik. Günlük üretimi 2 kat artışla 80 bin varile ulaştı. Şimdi yeni müjde açıklayacağım.

"GÜNLÜK 100 BİN VARİL ÜRETİME SAHİP PETROL BULDUK"

Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretime sahip petrol bulduk. Bu ne demek ey teröristler, sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 km mesafedeki rezerv güçlü kaliteye sahip. 100 kuyu ile 100 bin varil kapasitesine ulaşacağız. Günlük tüketimin 10'da 1'ini karşılayacak rezervin milletimizin hayrı olacağına şüphe yok. Aynı bölgeden yeni müjdeler bekliyoruz. Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın adını verdik.

Günlük 280 bin varil PETROL üretimiyle, enerji bağımsızlığında yeni adım atmış oluyoruz. Gabar'daki yeni keşfimizin değeri 10 milyarlarca doları buluyor. Bay bay Kemal Lonra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Ula Bay bay Kemal, ben ne diyorum sen ne diyorsun. Tefecilerden getirecekmiş. Bak para bu işte. Sakarya doğalgazı, Gabar para bu. Bununla beraber biz emin adımlarla yola devam ediyoruz. Biz kaynağı tefecilerde aramıyoruz. Kendi topraklarımızda arıyoruz. Tek derdimiz keşiflerin, yatırımların enerji bağımsızlığına katkısını en üst düzeye çıkarmak. Keşfettiğimiz her enerji kaynağıyla ne kadar iftihar etsek yeridir. Enerji Bakanlığımızı, Türkiye Petrolleri'ni, mühendislerimizi, işçilerimizi tebrik ediyorum.

"İKİNCİ NÜKLEER GÜÇ SANTRALİNİ SİNOP'TA İNŞA ETME DURUMUMUZ VAR"

Tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Eskiden diyorduk ki, ülkemiz sınırlarının yakınında petrol fışkırırken biz de niye çıkmıyor. Meğer çıkmıyor değilmiş, çıkmaması terör örgütüyle uluslararası petrol şirketleriyle elimiz ayağımız bağlanıyormuş. Bu ülkede birilerinin niye terörün bitmesini istemediğini şimdi anlıyor muyuz? Emperyalist güçlerin PKK'ya uzantılarına silah niye aktardığını çok daha iyi kavrıyoruz.Bizim 4 tane sondaj gemimiz, 2 tane sismik araştırma gemimiz var. Artık kendimize yetiyoruz. Akkuyu Nükleer Güç Santralini bunun için yapıyoruz. Şu anda orada tüm ihtiyacımızın yüzde 10'unu karşılıyoruz. İkinci nükleer güç santralini büyük ihtimalle Sinop'ta inşa etme durumumuz var. Türkiye artık enerji ihraç eden olacak.

Güneş ve rüzgarın enerjideki payını bunun için artıyoruz. Devasa enerji santrallerinin olduğu panelleri göreceğiz. Bor madenlerini kendimiz işliyoruz. Petrol kuyularını bunun için açıyoruz. Attığımız adımların olumlu neticelerini alıyoruz.

Enerji hamlelerimize kara çalanları yeni müjdelerle hüsrana uğratmayı sürdüreceğiz. Daha önce petrol yok diye beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilen bölgelerden petrol üretmeye başladık. Geçen sene dünyadaki en büyük 10 keşiften birisini geçen sene gerçekleştirdik."

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde