Erdoğan'ın yemin töreni dünya basınında

Erdoğan'ın yemin töreni dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki 78 ülke ve kuruluştan temsilcinin katıldığı yemin töreni dünya basınında, "Erdoğan, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak 3. dönemi için yemin ediyor" başlıklarıyla geniş yer buldu.

Erdoğan'ın yemin töreni dünya basınında
16px
24px
04.06.2023 07:52
ABONE OLgoogle

Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki yemin törenini canlı yayınladı. Haberlerde, Erdoğan'ın 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi'ni yüzde 52,2 oy oranıyla kazandığına işaret edildi.

İtalyan Rainews24 haber kanalı internet sitesinde, "Türkiye'de Erdoğan günü: 3. Kez yemin ediyor" başlığıyla verdiği haberinde, Erdoğan'ın göreve başlama merasimine çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katıldığı, bunların arasında en dikkati çeken ismin ise aralarındaki tarihi gerilime karşın törene gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın olduğu belirtildi.

Hollanda'nın kamu yayıncısı NOS'un, "Türkiye'nin varlığını ve bağımsızlığını öne çıkaran Erdoğan, yeni dönemle birlikte Türkiye'nin en uzun süre liderliğini yapan devlet başkanı olacak" ifadelerine yer verilen haberinde, Ankara'daki törene 78 ülke ve kuruluştan temsilcinin katıldığı belirtildi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT, yemin törenine, dış ülkelerden devlet başkanı ve başbakan seviyesinde yüksek bir katılım olduğu vurgusunu yaparak, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da törene katıldığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı yemin ve göreve başlama törenine Rus medyasında geniş bir şekilde yer verildi.

İzvestiya gazetesi, “Erdoğan 5 yıllık cumhurbaşkanlığı görevine başladı” başlığıyla verdiği haberinde, Erdoğan’ın TBMM'deki yemin metni aktarıldı.

Kommersant gazetesi, haberinde, Erdoğan’ın görevine başlaması için yemin ve göreve başlama töreninin yapıldığını aktararak, Rusya adına törene Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin’in katıldığı belirtildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde