Erdoğan'ın üniversite hocası aylar sonra konuştu, diploma açıklaması yaptı

Erdoğan'ın üniversite hocası aylar sonra konuştu, diploma açıklaması yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'hocalığını yaptığını' iddia eden CHP'li Aydın Ayaydın, 'Ben hiçbir zaman 'Erdoğan'ın diplomasını gördüm' demedim' açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın üniversite hocası aylar sonra konuştu, diploma açıklaması yaptı
16px
24px
23.08.2022 11:22
ABONE OLgoogle

Üniversiteden mezun olmadığı iddia edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın derslerine girip, sınavlarını yaptığını söyleyen CHP 24. Dönem Milletvekili Aydın Ayaydın açıklama yaptı.

TELE1’de Enver Aysever’in sorularını yanıtlayan Ayaydın şunları söyledi:

“İsmimin gündeme gelmesinden son derece rahatsızım. Gerek 2014 seçimlerinde gerekse son seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermedim. Ger iki seçimde de rakiplerine oy verdim. 22 yıldır AKP’ye oy vermedim.

'Kendime yakışanı yaptım'

Yaşananları açıkça anlatmak isterim. 2014 yılında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine altı ay kalmıştı. CHP İstanbul milletvekili olarak 5-10 milletvekili arkadaşımla birlikte TBMM’de muhalefet kulisinde oturuyorduk.

Birden basın bölümünden kalabalık ve telaşlı meclis muhabirleri girdi. Bunlardan bir tanesi benim sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu dönemde aynı dönemde asistan olduğumu biliyordu. Bana dedi ki, siz o dönem o okulda asistandınız. O okul üç yıllık mıydı?

Bu soruya karşı muhalefet milletvekili olarak elime bir fırsat geçti deyip iktidara karşı sessiz durabilirdim. Kendime ve temsil ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışanı yaptım ve doğru olanı yaptım.

'Derslerine girdim ama 'diplomasını gördüm' demedim'

Tayyip Beyin okuduğu dönemde asistan olduğum için 4 yıl boyunca hem derslerine girdim hem de sınavlarını yaptım. Okula devam zorunluluğu yoktu. Tayyip Bey zaten gece dönemi öğrencisiydi. Okula sınavdan sınava gelirdi. O dönem sağ sol çatışması vardı. Ben sadece bunları söyledim. Ben hiçbir zaman Erdoğan’ın diplomasını gördüm demedim.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde