Erdoğan’ın çağrısına rağmen bankalardaki faizler hâlâ yüksek

Erdoğan’ın çağrısına rağmen bankalardaki faizler hâlâ yüksek

"Merkez Bankası faizleri yüzde 12 ama ticari ve tüketici kredi faizleri hâlâ yüzde 40'larda"

Erdoğan’ın çağrısına rağmen bankalardaki faizler hâlâ yüksek
16px
24px
03.10.2022 08:14
ABONE OLgoogle

Türkiye gazetesi, Merkez Bankası faizlerinin düşük olmasını ancak ticari ve tüketici kredilerinin faizlerinin yüksek olmasını eleştirdi.

 "Kâr rekoru kırıyorlar ‘Merkez’i dinlemiyorlar" başlıklı haberde, "Merkez Bankası’nın faizleri yüzde 12’ye çekmesine rağmen hâlâ ticari ve tüketici kredilerinin faiz oranları yüzde 40’larda seyrediyor. İş dünyası temsilcileri 'Düşürün faizleri yatırım yapalım, ihracatı uçuralım' mesajları veriyor" denildi. 

Türkiye gazetesinde Kaan Zenginli imzasıyla servis edilen haberde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara ‘yatırım için kredi açın’ çağrısına rağmen faizler hâlâ yüksek seyrediyor.

İş dünyası ise üretim, istihdam ve ihracatın kapısını açacak olan yatırımları yapmak için uygun faizli kredi talebinde bulunuyor.

Bankalar ise Merkez Bankası’ndan yüzde 12 ile borçlanırken, iş dünyasına ve vatandaşlara kredileri yüzde 40’lara varan faiz oranlarıyla satıyor. İhtiyaç kredilerinde yıllık yüzde 27 ile yüzde 50’ye varan oranlarda maliyetle karşı karşıya kalınırken, konut kredilerinde yüzde 15’den başlayıp yüzde 48’lere kadar çıkıyor" denildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde