Erdoğan emekli ve memurlar için hangi vaatleri vermişti? Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

Erdoğan emekli ve memurlar için hangi vaatleri vermişti? Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 52,16’sını alarak zafere ulaştı. Erdoğan’ın kazanmasının ardından "Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?" sorusu da yeniden gündem oldu. İşte ayrıntılar…

Erdoğan emekli ve memurlar için hangi vaatleri vermişti? Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?
16px
24px
29.05.2023 16:12
ABONE OLgoogle

Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından, seçim öncesi vaatleri yeniden gündem oldu. Emekli ve memur zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde ne demişti? Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

EMEKLİYE VE MEMURA ZAM VAADİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden önce asgari ücret, emekli maaşı ve memurlar için ara zam sözü vermişti. Erdoğan, 1 Mayıs 2023’te yaptığı açıklamada emekli maaşlarıyla ilgili olarak “Seçimden sonra yeni Meclis’in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız” demişti.

Erdoğan memur maaşlarına ilişkin de “Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız” ifadelerini kullanmıştı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA MI OLACAK?

Erdoğan, ayrıca 11 Mayıs’ta HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söylemişti. Erdoğan bu konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak” demişti.

ASGARİ ÜCRET 500 DOLAR BAZINDA OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise yaptığı bir açıklamada asgari ücretin 500 dolar bazında olacağını söylemişti.

“Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz” diyen Bilgin, olası zamma ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: “Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.”

patronlardunyasi.com
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde