Erdoğan duymasın! Pınar, Türkiye karşıtı BAE'de 30 milyon dolarlık fabrika açtı

Erdoğan duymasın! Pınar, Türkiye karşıtı BAE'de 30 milyon dolarlık fabrika açtı

Yaşar Topluluğu, Türkiye aleyhinde açıklamalar yapan Birleşik Arap Emirlikleri’ne 30 Milyon dolarlık yatırım yaptı.

Erdoğan duymasın! Pınar, Türkiye karşıtı BAE'de 30 milyon dolarlık fabrika açtı
16px
24px
14.11.2019 12:26
ABONE OLgoogle

Yeni Şafak gazetesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine 3 milyar dolara yakın finansal destek sağladığını yazmıştı.

BAE'nin 15 Temmuz darbe girişimini finanse ettiği iddiası hala gündemdeyken Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Yaşar Topluluğu, bu ülkeye 30 milyon dolarlık yatırım yaptı.  BAE bakanından küstah tweet: Medine Müdafaası kahramanı Osmanlı Paşasına 'Hırsız' dedi

BAE'Lİ BAKAN OSMANLIYA AĞIR LAF ETMİŞTİ

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid 2017'de "1916'da Fahri Paşa'nın Medine halkının mallarını ve el yazması eserlerini çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Araplarla ilişkisi buydu" diye sataşmıştı.

Erdoğan ise "Petrol şımarığı" ve "Terbiyesiz adam" ifadeleriyle yanıt vermişti. Bu olaylar üzerine Ankara'da BAE Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağın adı "Fahreddin Paşa" diye değiştirilmişti.

YAŞAR TOPLULUĞU'NDAN BAE'YE PEYNİR YATIRIMI

Türkiye ile BAE arasında gerlimin bu kadar tırmandığı bir dönemde Yaşar Topluluğu, BAE'ye 30 Milyon Dolarlık peynir fabrikası yatırımı yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilk peynir işleme fabrikası, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve HADAF Foods Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle açıldı.  Yaşar Holding patronunun referandum mesajı kavga çıkardı! Açılış törenine Ak Parti'ye referandumda oy isteyen Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Birleşik Arap Emirlikleri Gıda Güvenliği Bakanı H.E. Mariam Bint Mohammed Almheiri, Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar, Khalifa Sanayi Bölgesi (KIZAD) CEO’su Samir Chaturvedi, Abu Dabi protokolü, Yaşar Topluluğu çalışanları, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bayileri ile tedarikçileri katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve HADAF Foods Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar; “Pınar markasıyla 46 yıldır Türkiye’de süt ve süt ürünleri sektörüne öncülük ve liderlik ediyoruz. Bugün Birleşik Arap Emirlikleri’nde açılışını yaptığımız, Topluluğumuzun gıda alanında yurt dışındaki ilk üretim yatırımı olan, sürdürülebilir kalkınmayı, sürdürülebilirliği ve çevrenin korunmasını destekleyen fabrikamızı ekonomiye kazandırmaktan dolayı gururluyuz.

20.000m2 alan üzerine kurulu yatırımımızın ilk fazı yaklaşık 30 milyon USD’dır. Yatırım tam kapasiteye ulaştığında 100 kişiye istihdam sağlayacak. Körfez Bölgesi’nde yeni yatırım ve istihdam olanaklarını izleyerek büyümemizi sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

BAE 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNE AÇIK DESTEK VERMİŞTİ 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin finanse ettiği Skynews ve Suudi Arabistan destekli Al Arabiya kanalları 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişimini, ilk saatlerinden itibaren canlı verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir tekneyle Yunanistan’a kaçtığı yönünde aslı astarı olmayan son dakika 'haberleri' vermişlerdi. 

Darbenin püskürtülmesi sonrası aynı medya bu sefer dil değiştirerek darbe girişiminin bir tiyatro olduğu iddiasıyla Arap kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde