Erdoğan'dan vize açıklaması

Erdoğan'dan vize açıklaması

TOBB 79. Genel Kurul Zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan vize sorununa ilişkin “Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız” dedi.

Erdoğan'dan vize açıklaması
16px
24px
30.05.2023 16:09
ABONE OLgoogle

Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan vize sorununa ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi. TOBB 79. Genel Kurul Zirvesi'ne katılan Erdoğan burada yaptığı açıklamada “Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Son günlerde Avrupa Birliği ülkelerine gitmek için Schengen vizesi başvurusunda bulunanlar randevu almakta epey zorlanıyor. Randevu bulanların ise onay süreci uzun sürüyor. Ret alanların sayısının da fazla olduğu belirtiliyor.

Türkiye Ocak ayında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’ne (AKPM) konuya yönelik sunduğu karar tasarısında Schengen vizelerine ret oranının 4 kat arttığını ve son 8 yılda en fazla başvuruyu yapan 5 ülke arasında olan Türkiye’nin ret oranı en çok artan ülke olduğunu belirtti. Türk vatandaşlarının vize sıkıntısı ise 2022’nin sonlarında gündeme geldi.

RET ORANI RUSYA'NIN BEŞ KATI 

Schengen vizesine Rusya’dan sonra en çok başvurunun yapıldığı ikinci ülkenin Türkiye olmasına karşın aldığı ret oranı Rusya’nın neredeyse 5 katına ulaştı. Verilere göre Türkiye, son 8 yıl içerisinde en çok başvuru yapan Rusya, Suudi Arabistan, Fas, Ukrayna’nın yer aldığı ilk 5 ülke arasında da ret oranı en çok artan ülke oldu. Bu sebeple geçen yıl 50’ye yakın tur iptal edilmek zorunda kalmıştı ve acentaların 300 bin Euro’ya yakın zararı oldu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde