Erdoğan'dan senatörlere sert PKK yanıtı

Erdoğan'dan senatörlere sert PKK yanıtı

Erdoğan, senatörlerin Kürtlerle ilgili sözlerine “Dünya’da en çok Kürt benim ülkemde yaşıyor” sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan'dan senatörlere sert PKK yanıtı
16px
24px
13.11.2019 19:59
ABONE OLgoogle

ABC News’in Beyaz Saray muhabiri Karen Travers’ın verdiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başakanı Trump Oval Ofis’teki Senatörlerle toplantıya geçti.

Senatörlerin arasında Lindsey Graham, Tim Scott, Joni Ernst, James E. Risch ve Ted Cruz’un yer aldığı öğrenildi.

Senatörler bir kısmı basına açık yapılan toplantıda Türkiye’nin Rusya’nın yanında yer almamasını istedi. Kısa süren basına açık görüşme sırasında Türkiye ve ABD’nin dostluğunun altı çizildi ve ABD’nin S400 konusundaki endişeleri belirtildi. Senatörler ayrıca Suriye’deki Kürtlere karşı Türkiye’nin tavrını eleştirdi.

ERDOĞAN’DAN SENATÖRLERE PKK YANITI

Erdoğan, senatörlerin Kürtlerle ilgili sözlerine “Dünya’da en çok Kürt benim ülkemde yaşıyor” sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan Suriye’den Türkiye’ye gelen 300 binden fazla Kürt olduğunu ve bu insanlara Türkiye’nin yardım ettiğini belirtti. Erdoğan, senatörlere özel bir belge vererek Kürtler ile YPG/PKK arasındaki farkların açıklığa kavuşmasını istediğini söyledi.

Erdoğan, senatörlere YPG lideri Mazlum Kobani ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan arasındaki akrabalık ilişkilerini de açıkladı.

Trump, Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türkiye’de 4 milyon mülteci bulunduğunu ve Avrupa Birliği’nin de Türkiye’ye bu konuda yardımcı olması gerektiğini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde