Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na  'sözde' için 1 milyon TL'lik dava

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na  'sözde' için 1 milyon TL'lik dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kendisi hakkında kullandığı 'sözde Cumhurbaşkanı' ifadesi nedeniyle 1 milyon TL'lik dava açtı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na  'sözde' için 1 milyon TL'lik dava
16px
24px
11.01.2021 12:41
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki “sözde Cumhurbaşkanı” sözü nedeniyle 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

“ŞEREF VE SAYGINLIĞI İHLAL EDİLDİ”

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptığını belirterek, “Bu açıklamada sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamları nedeniyle sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığının ihlal edildiği ve kişilik haklarının ağır bir şekilde zedelendiği gerekçeleriyle Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır” ifadelerini kullandı.

“ÖZÜR DİLEME” ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu dün yaptığı basın toplantısında, “2020 yılında bir ülkenin sözde cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip ‘ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayıp, okumayın’ diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı düşünün. Sıradan bir kişi bunu söylemiyor, devleti yöneten en tepedeki koltukta oturan zat söylüyor” demişti.

CHP liderinin bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “özür dilemesi” çağrısında bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘sözde cumhurbaşkanı’ demek, her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına daha sonra AKP Sözcü Ömer Çelik başta olmak üzere çok sayıda iktidar partisi mensubundan tepki gelmişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, sosyal medyadan, “Sözde cumhurbaşkanı ifadesinin zararı, Anayasaya göre ve millet iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanına değil, sözün sahibinedir. Anayasal kurumlara, meşruiyete, milli iradeye saygı göstermek, herkesin vazifesidir” paylaşımını yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde