Erdoğan'dan KYK borcu açıklaması

Erdoğan'dan KYK borcu açıklaması

Üniversite öğrencileri KYK borçlarında fahiş zamlarla karşılaşırken Erdoğan, 'Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz, enflasyona da kurban etmeyiz.' dedi.

Erdoğan'dan KYK borcu açıklaması
16px
24px
15.07.2022 19:51
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK borçlarına ilişkin "İlk Kabine toplantımızdan sonra KYK borçları ile ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz, enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamız yapıyoruz. Milletimizin sıkıntısı da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Artık harç diye bir şey yok" dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK), öğrencilere verdiği kredilerin geri ödemesine Üretici Enflasyonu’nu (ÜFE) yansıtarak bayramın ikinci gününde yeniden hesaplamasıyla gençlerin borçları astronomik rakamlara dönüşmüştü. 

Daha önce KYK kredi borçlarıyla ilgili çalışmaların 18 Temmuz’da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı duyurulmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde