Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ücretsiz süt vereceklerdi, nerede kaldı bu süt?

Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ücretsiz süt vereceklerdi, nerede kaldı bu süt?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrette Havalimanı Metro Hattı İlk Ray Kaynak Töreni'nde konuşuyor.

Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ücretsiz süt vereceklerdi, nerede kaldı bu süt?
16px
24px
18.01.2020 13:17
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının, Türkiye'nin "ilk hızlı metrosu" unvanını kazanacağını belirterek, "Bu hatla Havalimanı-Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Ülkemizde üretimi mümkün olan hiçbir işin dışarıdan getirilmesine müsaade edemeyiz.

- Uzunluğu 37.5 kilometreyi bulan ve 9 istasyondan oluşan bu metro güzergahı, İstanbul'daki diğer toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılıdır. İstanbul Havalimanı'na 35 dakikada gidilecek.

- Marmaray ve Avrasya'dan sonra Boğaz'ın altından geçecek olan Büyük İstanbul Tüneli'nin etüt çalışmalarını tamamladık.

- Faizleri indirdik mi? İndirdik. Daha da inecek. Ben gecekondularda vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin oturmasını istemiyorum.

- 'Suyu ucuzlatacağız' dediler, ucuzlattılar mı? 'Otobüsteki ücretleri düşüreceğiz' dediler, düşürdüler mi? Ücretsiz süt vereceklerdi, nerede kaldı bu süt? Allah izin versin de yağmurlarımız kesilmesin, sular devam etsin.

- Neymiş Putin İstanbul Havalimanı'na inmemiş, biz de inmiyormuşuz. Devlet başkanlarını Atatürk Havalimanı'ndaki şeref salonunda karşılıyoruz. 15 Temmuz'da destansı bir mücadele verdiğimiz şeref salonu uzun yıllar hizmet verebilecek durumda.

- Kanal İstanbul'u kör düşmanlık yapanlara rağmen tamamlayacağız ve ülkemize bu abide eseri kazandıracağız.

- Yarın Almanya'dayım Bay Kemal. Herhalde bunu da görmezsin. Orada Libya ile ilgilenenlerle görüşeceğiz.

"Kanal İstanbul'un maliyeti 75 milyar lira olarak hesaplanıyor"

Konuşmasında Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, "Kanal İstanbul'a karşı çıkanların, bu projenin aslında ne olduğu konusunda en küçük bir bilgileri veya fikirleri bulunmadığından eminiz. Kanal İstanbul'un inşa maliyeti birilerinin söylediği gibi 125 milyar lira değil, şu an itibarıyla 75 milyar lira olarak hesaplanıyor. Projenin finansmanında ve inşasında inşallah herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız." dedi. 

"Atatürk Havalimanı'nın şeref salonu var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Havalimanı'yla ilgili tartışmalara ilişkin ise, "Neymiş efendim? 'Putin, İstanbul Havalimanı'na inmemiş.' Atatürk Havalimanı'nın şeref salonu var, onları orada ağırlıyoruz ve biz de orayı kullanıyoruz. Sayın Putin de oraya gelmiştir, orada karşılanmıştır." şeklinde konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde