Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Ya bir şey yap, suyu akmayan musluğu açmakla biz hizmet ettik diyemezsiniz!

Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Ya bir şey yap, suyu akmayan musluğu açmakla biz hizmet ettik diyemezsiniz!

"Ülkenin darda kalmışına elinizi uzatın, biz de sizleri alkışlayalım"

Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Ya bir şey yap, suyu akmayan musluğu açmakla biz hizmet ettik diyemezsiniz!
16px
24px
20.05.2022 16:08
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "İstanbul'un büyükşehir belediye başkanlığını yapan kişinin acaba bu konularda bir adımı var mı? Milleti aldatmayın gelin bu tür eserleri yapın biz de sizi alkışlayalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı.

Erdoğan, "Hükümete geldiğimizde yılda 2 milyar lira olan sosyal yardım bütçesini 100 milyar lira sınırına getirdik" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bugün sosyal hizmet şehri projesinin temelini atmak üzere bir aradayız. Burada bir duruma dokunmadan geçemeyeceğiz. Bu işler bizim işimiz. Belediye başkanlığımda Kayışdağı'nda bir Darülaceze'nin temelini atmıştım.

İstanbul'un şu anda büyükşehir belediye başkanlığını yapan kişinin acaba bu konularda bir adımı var mı?

Ya bir şey yap. Bir suyu akmayan musluğu açmakla biz hizmet ettik diyemezsiniz. Milleti aldatmayın. Ülkenin darda kalmışına elinizi uzatın. Bu tür şeyleri yapın biz de sizleri alkışlayalım. Ama yok.

Bakın burada yatay mimari anlayışına göre inşa edilen yapılarla bine yakın sakinimize hizmet verilecek. Bu proje Darülaceze'nin kuruluş amacına ve tarihine yakışır bir eser olacaktır.

Bizim önceliğimiz medeniyet mirasımıza sarılacak dezavantajlı grupları sosyal yapımız içinde yaşatmaktır. Bugün Türkiye dünyanın en iyi işleyen, en kuşatıcı sosyal destek hizmetine sahip devlettir. Ülkemiz gibi başka örnek yok."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde