Erdoğan'dan Cahit Özkan'a MYK üyeleri önünde fırça: Bizi yoruyorsun

Erdoğan'dan Cahit Özkan'a MYK üyeleri önünde fırça: Bizi yoruyorsun

AK Parti’nin 'Malkoçoğlu' lakaplı Grup Başkanvekili Cahit Özkan, görevden alındı.

Erdoğan'dan Cahit Özkan'a MYK üyeleri önünde fırça: Bizi yoruyorsun
16px
24px
20.05.2022 05:48
ABONE OLgoogle

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ilişkin sözleri nedeniyle tepki çeken Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ı MYK üyelerinin huzurunda fırçaladığını yazdı.

Erdoğan’ın, "Bizi yoruyorsun. Bizi dinlemiyorsun. Saçma sapan programlara çıkıyorsun. Şahsi ikbalini düşünüyorsun. Bu işi parti için değil, şahsi ikbalin için yapıyorsun!" sözlerinin üzerine herkesin buz kestiğini yazan Saymaz, devamında gelen istifa sürecini de şöyle aktardı:

Erdoğan, Grup Başkanvekili İsmet Yılmaz'a döndü.

"Ne yapalım?" diye sordu.

Yılmaz, "Krizimiz var. Bundan sonra Cahit Bey kürsüye çıktığında partinin mi, yoksa Cahit Bey'in görüşü mü sorarlar" dedi.

Erdoğan "Yani?" diye sordu.

Yılmaz, "İstifasını istemek zorundayız" diye devam etti.

Erdoğan, "Kimi öneriyorsunuz?" diye ekledi.

Yılmaz da Yılmaz Tunç'un adını verdi.

MYK oybirliğiyle kabul etti.

Ne olmuştu?

Armağan Çağlayan'ın Youtube programına konuk olan, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, iktidarın “FETÖ finansörü” olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden geliştirilmeye çalışılan ilişkilere ilişkin "15 Temmuz'un mademki finansörü, mademki Türkiye'ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize “Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?” dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa…" dedi.

'Baktı ki diz çöktüremiyor'

Cahit Özkan "Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti” ifadelerini kullandı.

Çelik'ten itiraz

Cahit Özkan'ın bu açıklamalarıyla ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise gece saatlerinde Twitter'dan itiraz etti.

Ömer Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde