Erdoğan'dan Ankara kulislerini sallayan ziyaretle ilgili flaş açıklama! Seçim ittifakı...

Erdoğan'dan Ankara kulislerini sallayan ziyaretle ilgili flaş açıklama! Seçim ittifakı...

ABD'deki olaylar hakkında konuşan Erdoğan, "Lafa geldiğinde 'demokrasinin beşiği' diye ifade edilen Amerika'daki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir." dedi. Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk’le yaptığı görüşmeyle ilgili soruya da cevap verdi.

Erdoğan'dan Ankara kulislerini sallayan ziyaretle ilgili flaş açıklama! Seçim ittifakı...
16px
24px
08.01.2021 11:04
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na ilişkin olarak, "Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan, işte CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada, zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır" dedi.

Cuma namazı çıkışında ABD'de meydana gelen protestoları değerlendiren Erdoğan şunları kaydetti:

"Lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği olarak ifade edilen ABD’deki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. Hatırlayın 15 Temmuz darbe girişiminde tamamiyle sessiz kalan ve bu konuda çok çok farklı mesajlar yayınlayan ABM ve Amerika’nın medyası özellikle Gezi olaylarında Amerika’nın medyasının bir siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur, adeta tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız siyasiler olarak tavrımız çok açık ve netken Amerika’nın tutumu çok çok başkaydı. Ama o zaman da işin başında demokratlar vardı. Demokratlar ne ise şimdi cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük. Demokrasi için bir yüz karası olduğunu görüyoruz."

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara: Bu işin içinde olan öğrenciler değil, teröristler var

Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarla ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Arkadaşlar ben öğrencilerle neden görüşeyim, öğrenciler bence işin içinde değil. Bu işin içinde olan teröristler var."

Kaftancıoğlu'na: Kendisi bir DHKP-C militanıdır

"Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan, işte CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada, zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır. Bir başka siyasi yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar. Bunlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır, yasalar dışında atanmamıştır."

"Bu 9 isim içerisinden de bana yasaların vermiş olduğu yetkiyle Melih Beyi rektör olarak seçtik, Boğaziçi'ne layık gördük. Melih Beyin çok çok başarılı olacağına inanıyorum."

Erdoğan'dan Koroanvirüs aşılarına ilişkin açıklama

Erdoğan'ın Koronavirüs aşılarına ilişkin açıklamaları da şöyle:

"Bu hafta içinde de şu anda aşılarda belli bir takvim içerisinde sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecek. Hastanelerde belli odalar tahsis edilmek suretiyle aşı uygulamaları devam edecek. Bütün hassasiyet göz önüne alınarak bu adımları attık alıyoruz. Bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var. Benim milletim bu kampanyalara inanıyorum da pirim vermeyecektir. Burada insanın sağlığı söz konusudur. Bizim bilim adamlarının açıklamalarına saygı duymamız lazım. Hasta vakaları ölüm vakaları yaşandığında da niçin bu aşıları yaptırmadım, böyle bir söz hakkı kimsede olamaz.

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

Oğuzhan Asiltürk ziyaretine ilişkin: Terörle mücadelede her türlü desteği bizim yanımızda olması lazım, yalnızlığı hissetmememiz lazım

"Kabinemize şu anda hükûmetimizin yaptığı çalışmalara yönelik bu konuda başarı temennilerini bize. Tarih analizleri de yapıyoruz Aramızdaki cumhur ittifakının güçlenerek birlik ve beraberliğimizi, teyit ediyoruz. Oğuzhan Asiltürk geçmişte beraber olduğumuz benim bir büyüğümdür. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket hem de bu ittifak meselesinde bir seçim ittifakı mı olur geleceğe yönelik biz terörle mücadele verirken her türlü desteği bizim yanımızda olması lazım. Biz yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de buna benzer görüşmeleri bundan sonra yapacağız."

Başörtülü hâkim tartışmasına ilişkin: Saçma sapan bir açıklama

"Şu anda başörtüsüne karşı çıkanlar anayasadan bir haberler ama bizler öyle adımlar attık ki şu anda gördüğünüz gibi bizim hanım kardeşlerimiz başını örtmek suretiyle devletin hemen hemen her kademesinde görev almaya başladı. Bugün bir hakim bir savcı olabiliyorsa hanım kardeşlerimiz artık o tarih olan dönemler vardı şimdi bunlar açıldı.

Fakat bu CHP'li zat bunlardan bir haber olduğu için böyle bir karar verici olursa ben buna güvenemem gibi saçma sapan bir açıklama yapıyor Çünkü bunlar partili olmuş geçmişte bakanlık falan yapmış ama bu ülkede yasalar neyi amir bunlardan haberdar değil çok dışında kalmışlar.

Bundan sonraki süreçte de atılacak adılar derken; kurumlar noktasında birçok kurumda nasıl artık bayan kardeşlerimiz görev alıyorlarsa; mesela şu anda emniyet teşkilatımızda hanım kardeşlerimiz başları örtülü olarak görev alıyor mu? Alıyor. Geçmişte böyle bir şey var mıydı? söylenseydi bunlar olmaz öyle şey ya derlerdi. Oldu mu? Oldu. Bunu kastettim."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde