Erdoğan'a şirin görünmek için mi başkanlık istedi

Erdoğan'a şirin görünmek için mi başkanlık istedi

İstanbul’daki Gökkafes'e yıllardır protesto eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gökkafes'in sahibinden başkanlık desteği geldi..

Erdoğan'a şirin görünmek için mi başkanlık istedi
16px
24px
13.01.2016 05:52
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul’daki Gökkafes'i yıllardır protesto ettiğini herkes bilir. Orada yapılan hiçbir toplantıya gitmez, katılmaz. Erdoğan , belediye başkanıyken yapımını engelleyemediği Gökkafes'teki, Sermaye Piyasası Kurulu’nun toplantısına dahi katılmaktan vazgeçmişti. 

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık isteğine Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer'den destek geldi. Süzer, “Ben Türkiye için de Başkanlık Sistemini daha etkin bir sistem olarak görüyorum” dedi.

Akşam'dan Özgül Öztürk'e konuşan Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer, kriz döneminden bu yana Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’nin son 10 yıldır Erdoğan yönetiminde ciddi atak bir ekonomi politikası izlediğine dikkat çeken Süzer, “Özal dışında ben ekonomiye bu kadar katkı yapan bir tek yönetici tanıdım. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan" dedi. 

Türkiye’nin ekonomide sağladığı bu başarıyı başkanlık sistemine geçerek sağlamlaştıracağını vurgulayan Mustafa Süzer, şunları kaydetti:

 “Bugün ekonomide başarıya ulaşan Güney Kore, Brezilya ve Meksika başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Ben kuvvetler ayrılığı ilkesinin benimsendiği, demokratik hukuk devletiyle yönetilen bir başkanlık sisteminin Türkiye için uygun bir yönetim olduğunu düşünüyorum.” Türkiye’de yeniden finans sektörüne yatırım yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya Süzer şöyle anıt verdi:

“Türkiye’de bankacılığa girmeyişimiz nedeni ‘zimmet’ maddesi. Bu konuda bir düzenleme yapılıp rasyonel hale getirilirse yaniden yatırım düşünebiliriz. Bu yatırımın sıfırdan banka kurmak mı yoksa lisans satın alma yoluyla mı olacağı da koşullara göre değişir.”

DENİZ GEZMİŞ'İN SINIF ARKADAŞI

1967 yılında hukuk fakültesinde Deniz Gezmiş ve Celal Doğan'ın da sınıf arkadaşı olan Mustafa Süzer' şimdi neden başkanlık istediği merak konusu oldu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde