Erdoğan'a 2. istifa şoku

Erdoğan'a 2. istifa şoku

Başbakan Erdoğan'ın, İsviçre'den getirdiği Yatırım Destek Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz’ın ardından, en güvendiği bürokrat ve hemşehrisi de istifa etti

Erdoğan'a 2. istifa şoku
16px
24px
05.08.2010 06:00
ABONE OLgoogle

Başbakan Erdoğan'ın, İsviçre'den getirdiği Yatırım Destek Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz’ın ardından, en güvendiği bürokrat ve hemşehrisi Gümrük Müsteşarı Maksut Mete de istifa etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsviçre'den Türkiye'ye getirdiği Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz’ın ardından, en güvendiği bürokratlarından biri olan Gümrük Müsteşarı Maksut Mete de istifa etti. Başbakanın hemşehrisi de olan ve 9 ay önce bu göreve gelen Mete’nin, Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile anlaşmazlığa düştüğü bildirildi.
Daha önce Başbakanlık Müsteşar yardımcılığı görevinde bulunan Mete, 9 ay önce Emin Zararsız’ın, Sosyal Güvenlik Kurumu başkanı olmasıyla boşalan Gümrük Müsteşarlığına atanmıştı. Başbakan ile ayrı bir hukuku olan Mete’nin sıkıntılarını Erdoğan’a aktardığı ve istifasını sunduğu öğrenildi. Bu arada Mete’nin istifası öncesi bazı önemli ‘’Gümrük kaçakçılığı ve yolsuzluğu ‘’ dosyalarını da Başbakan Erdoğan’a verdiği belirtiliyor.

MİLYAR DOLARLIK HAYALİ İHRACAT

Mete’nin başında bulunduğu Gümrük Müsteşarlığı son olarak İstanbul’da büyük bir hayali ihracat vurgununu ortaya çıkardı. Halkalı’da iş yapan gümrük komisyoncularının, Ankara’dan özel yazıyla verilen personel şifrelerine ulaştığı, ardından Gümrük Müsteşarlığı’nın web sitesinden sahte ihracat beyannamesi doldurduğu ve gümrük kapılarından ihracat yapılmış gibi gösterildiği anlaşıldı. Boyutları 1 milyar doları bulan hayali ihracatla ilgili 59 kişi gözaltına alınmıştı. Mete bu operasyonla bizzat ilgilenmişti.

Başbakan Erdoğan'ın İsviçre'den Türkiye'ye getirdiği Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz da önceki gün görevine veda etmişti. Doğrudan Başbakan’a bağlı olan Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın ilk başkanı olan ve 7 dil bilen Korkmaz, aynı zamanda Erdoğan’ın özel danışmanlığını da yürütüyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde