Erdoğan: Yunanistan bizim dengimiz ve muhatabımız değil

Erdoğan: Yunanistan bizim dengimiz ve muhatabımız değil

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri öncesi konuştu

Erdoğan: Yunanistan bizim dengimiz ve muhatabımız değil
16px
24px
30.08.2022 19:11
ABONE OLgoogle

Erdoğan, Yunanistan tarafından NATO görevi sırasında Türk F-16'larına 'radar kilidi' atılmasına tepki gösterdi. "Yunanistan, bizim ne askeri, ne ekonomik, ne siyasi olarak dengimiz ve muhatabımız değildir." diyen Erdoğan, "Yunanistan hava sahamızı, uçaklarımızı tacizle başlayan hasmane tavırlarını S-300 radar kilidi atma seviyesine çıkararak NATO ve müttefiklere meydan okumuştur." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri düzenlendi. Burada konuşan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünü komşu Yunanistan'a ayırdı. Son günlerde Ege Denizi'nde meydana gelen 'radar kilidi' olayına değinen Erdoğan, "Bir ülkenin uçağına radar kilidi atılması düşmanca bir davranıştır." diye konuştu. Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlenen konser öncesi yaptığı konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yunanistan bizim dengimiz ve muhatabımız değil"

"Ülkelerini felakete sürükleyen Yunanistanlı siyasetçilerin bugün de aynı yanlışta ısrar ettiklerini görüyoruz. Yunanistan, bizim ne askeri, ne ekonomik, ne siyasi olarak dengimiz ve muhatabımız değildir. Bugün de Yunanistan'ın kullanarak, ülkemizin vaktini ve enerjisini boşa harcatmaya çalışanların asıl niyetlerini biliyoruz. Son günlerde yaşanan gelişmeler bu gerçeği inkarı mümkün olmayan bir açıklıkta herkesin önüne sermiştir.

"NATO ve müttefiklere meydan okumuştur"

Bilindiği gibi Ege'de uluslararası hava sahasında NATO görevi icra eden F-16 uçaklarımıza, Yunanistan'ın Girit adasına konuşlandırdığı Rus menşeli S-300 hava sistemleri tarafından radar kilidi atılmıştır. Bir ülkenin uçağına radar kilidi atılması düşmanca bir davranıştır. Yunanistan hava sahamızı, uçaklarımızı tacizle başlayan hasmane tavırlarını S-300 radar kilidi atma seviyesine çıkararak NATO ve müttefiklere meydan okumuştur. 

"2053 vizyonumuzla, ülkemizi dünya liginin en üstüne çıkarmayı hedefliyoruz"

Bize F-35 vermiyorlarmış. Aldığımız alternatif sistemlere tepki gösteriyorlarmış. Saçma sapan konulara kadar varan ambargolar uyguluyorlarmış. Açıkçası, hiçbiri umurumuzda değil. Hazırlıklarına başladığımız 2053 vizyonumuzla, ülkemizi dünya liginin en üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışan budur.

Türkiye kendine yakışanı yaptı, yapıyor ve yapacaktır bunu herkes bilsin. Yunanistan'ın Adalar'a üsler kurması bizim için hiçbir anlam teşkil etmez. Burada düşünmesi gerekenler, Yunanistan'a destek verenler burada ne yaparlar bilmeleri gerek."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde