Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız

Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirene kadar durmayacağız. Enflasyonu da adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız" dedi.

Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız
16px
24px
08.12.2022 12:40
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turkuvaz medya grubunun düzenlediği toplantıya video mesaj ile katıldı.

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Dünya salgın ve savaş nedeniyle sancılı bir süreçten geçiyor. Enflasyon sorunu tüm ekonomileri zorluyor. Faiz artırıp enflasyonu düşürme girişimi beklentiyi karşılamıyor. Ekonomiler hayat pahalılığı ve istihdam kayıpları yaşıyor. Bu sıkıntılı dönemi nispeten rahat geçiren ülkelerden biriyiz. İhracatımız rekor kırarak 300 milyar dolar eşiğine yaklaştı. OSB'ler, fabrikalar, imalat tesisleri harıl harıl çalışıyor. Salgının vurduğu turizmde zararı karşılamanın ötesine geçtik.

İstihdamda ilk kez 31 milyon sınırını aşma başarısını gösterdik. Togg'un üretim tesisi açılışını büyük bir gururla yaptık. Yusufeli Barajı'nın açılışıyla enerji hamlemizi bir adım daha öne taşıdık. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgazı halka ulaştırma çalışmalarımız sürüyor.

'Terörün bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz'

Enflasyonu da adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız. Savunmada ulaştığımız seviye milletimizin gurur kaynağı. Savunma sanayii ihracatında geçen sene rekor kırdık. Savunmada ihtiyacımız olan ürünleri milli imkanlarla üretiyoruz. 2023 senesini savunmada da milat yapmakta kararlıyız. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzu hayata geçirene kadar durmayacağız. Terörün bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde