Erdoğan: Yerli otomobille ilgili siparişleri şimdiden almaya başladık

Erdoğan: Yerli otomobille ilgili siparişleri şimdiden almaya başladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobille ilgili siparişleri şimdiden almaya başladıklarını söyledi. Erdoğan, "Devrim otomobilin önünü kestiler, inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler" ifadesini kullandı.

Erdoğan: Yerli otomobille ilgili siparişleri şimdiden almaya başladık
16px
24px
30.12.2019 11:43
ABONE OLgoogle

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bilim insanlarının teşvik edilmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor.

TÜBİTAK 56 yıldır bilim ve teknolojinin izinde ülkemizin kalkınması için adımlar atıyor. 

Geçtiğimiz cuma günü Gebze'de iki tarihi anı birlikte yaşadık. Önce Bilişim Vadisi'ni açtık. Savunma sanayiinde gösterdiğimiz başarı hikayesini, sivil alanlara da aktarmak için kolları sıvadık. Artık yeni teknolojilerin pazarı olmakla kalmayacağız, bunları üreten ve kendi standartlarını kabul ettiren bir ülke olmakta kararlıyız.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşlara 'Topraktan girin' çağrısı

Türkiye'nin Otomobili'nin gösterimini yine burada yaptık. Her türlü takdire layık bir çalışmanın gerçekleştirildiğini gördük. İnşallah belirlenen tarihte üretime geçilecektir. Bursa'daki fabrika, silahlı kuvvetlerime ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresini TOGG'a tahsis ettik. 

Projede yer alan herkes gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Başta şahsım olmak üzere siparişleri de şimdiden almaya başladık. Milletimizin projeyi böylesine sahiplenmesi çok anlamlı. Devrim otomobilin önünü kestiler, inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler. Yerli ve milli projelerin başına gelenlerin tekrarlanmayacağının ispatıdır. Atılan her adımın karşısında yer almayı marifet sanan sığ bir anlayış bulunuyor.

Hiçbir şey üretmediğini, hiçbir hizmet ortaya koymadığı halde varlığını sürdüren bu asalak zihniyetin ortağı olmadık, olmayacağız. Bunların en büyük panzehri hep daha büyük projeler hayata geçirmemizdir. Türkiye'nin Otomobili gibi atılımların ülkemize en büyük katkısı belki de budur.

İki hafta önce Malezya'da Kuala Lumpur zirvesine katıldık. Akademisyenler, politikacılar ve sivil toplum örgütleriyle İslam dünyasının dününü, bugününü masaya yatırdık. 

Kutuplarda ülkemizin bayrağını dalgalandıran kamp kuruldu. (İngiltere Başbakanı Boris) Johnson'la konuştum, burada İngiltere ile ortak çalışma yapabiliriz

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde