Erdoğan, Xi Jinping ile görüştü! Çin tarafından dikkat çeken açıklama

Erdoğan, Xi Jinping ile görüştü! Çin tarafından dikkat çeken açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile telefonda görüştü...

Erdoğan, Xi Jinping ile görüştü! Çin tarafından dikkat çeken açıklama
16px
24px
14.07.2021 08:18
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile telefonda görüştü. Görüşmede, ticaret, yatırım, enerji, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere Türkiye-Çin ilişkilerini geliştirecek adımların ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı açıklandı. İki taraftan yapılan açıklamalar ise farklı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping telefonda görüştü. Ticaret, yatırım, enerji, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere Türkiye-Çin ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Görüşmede, ticaret, yatırım, enerji, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere Türkiye-Çin ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, bu yılın Türkiye ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50'nci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu önemli yıl dönümlerini iki ülke arasındaki köklü dostluğa yakışır bir şekilde kutlamak istediklerini ifade etti.

UYGUR TÜRKLERİ MESAJI YAYINLANDI AMA…

İki ülke arasında bölgesel ve küresel ekonominin ve diplomasinin bütün alanlarında geniş bir iş birliği potansiyeli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üst Düzeyli Ortak Çalışma Grubu'nun iki ülke arasındaki iş birliğine büyük ivme kazandıracağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uygur Türklerinin Çin'in eşit vatandaşları olarak refah, özgürlük ve huzur içinde yaşamalarının Türkiye açısından önemine dikkati çektiği, Türkiye'nin Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan saygısını dile getirdi.”

ÇİN TARAFINDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Külliye’den yapılan açıklamanın yanı sıra Çin tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin topraklarını Çin'in egemenliğini tehlikeye atan ayrılıkçı faaliyetlerde bulunmak için kullanmasına izin vermeyeceğini dile getirdiği mesajı verildi.

Çin devletine yakın medya kuruluşu Global Times’ın yaptığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye'nin Çin’in toprak bütünlüğü ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam edeceğini, terörle mücadelede Çin'i destekleyeceğini ve kimsenin Türk topraklarını Çin'in egemenliğini tehlikeye atan ayrılıkçı faaliyetlerde bulunmak için kullanmasına izin vermeyeceğini söylediği belirtildi.

İşte o haber:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde