Erdoğan 'Vatan haini' demişti, fabrikasını açtı

Erdoğan 'Vatan haini' demişti, fabrikasını açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 sene önce 'Vatan hainliği'yle suçladığı Sütaş'ın Başkanı Muharrem Yılmaz'ın İzmir Tire'deki fabrikasını açtı...

Erdoğan 'Vatan haini' demişti, fabrikasını açtı
16px
24px
23.12.2016 15:27
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Tire'de Sütaş'ın üretim tesislerinin açılına katıldı. Erdoğan, açılışını yaptığı fabrikanın sahibi Muharrem Yılmaz'ı 2 sene önce 'Vatan hainliği' ile suçlamıştı. Ardından Muharrem Yılmaz ani bir kararla TÜSİAD Başkanlığı'ndan istifa etmişti. 

NELER YAŞANMIŞTI

2014 yılının ocak ayından dönemin TÜSİAD Başkanı olan Muharrem Yılmz hükümetin yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası tavrını eleştirmesi ve "böyle bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir" uyarısı yapması, Erdoğan'ın tepkisine neden olmuştu... "TÜSİAD Başkanı bu cümleyi kullanıyorsa, bu vatana ihanettir" diyen Erdoğan'a Başkan Muammer Yılmaz'dan yanıt gelmişti.

İşte gerilim yaratan o açıklamalar...

MUHARREM YILMAZ NE DEMİŞTİ?

Önce TÜSİAD Başkanı Muammer Yılmaz konuştu... Hükümetin , yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası tavrını; yargıda ve emniyette yaptığı değişiklikleri eleştirdi...

"Hukukun üstünlüğüne riayet edilmeyen, yargı mekanizması AB normlarında çalışmayan, düzenleyici kurumlarının bağımsızlığına gölge düşen, vergi cezaları veya başka tür cezalarla şirketler üzerinde baskı kurulan, ihale yasası onlarca kez değiştirilen… Böyle bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir."

ERDOĞAN NASIL VATAN HAİNLİĞİYLE SUÇLADI?

Ertesi gün dönemin Başbakanı Erdoğan "Türkiye'ye küresel sermaye gelmez" uyarısına sert tepki gösterdi. dönemin TÜSİAD Başkanı Muammer Yılmaz'a da sert sözlerle yüklendi. TÜSİAD'a "parelel devletten neden rahatsız değilsin" diye sordu.

"Kalkıp da TÜSİAD'ın Başkanı küresel sermaye gelmez ifadesi kullanamaz. Bu cümleyi kullanıyorsa bu vatana ihanettir. Ak part iktidarına karşı bu kadar açık tavır koyanlar bilsinlerki biz de bundan sonra onlara karşı tavır koyacağız. Eyyy TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin. Paralel devletten rahatsızlığınız neden yok niye? Çünkü bazılarının işi tıkır tıkır işliyor. Ananaslar gelip gidiyor. Rafineriyi alırken rahatsız değilsin, cezalar kesilirken neden rahatsız değilsin?"

Dönemin TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'dan da yanıt gecikmemişti.... CNN Türk'te konuşan Yılmaz; Başbakan Erdoğan'ın sözlerini geri almasını istemişti.

"Vatan hainliği söylemini reddediyorum. Vatanseverliğimi kimseye sorgulatmam. Bu sözlerin telafi edilip geri alınmasını diliyorum". Yılmaz ayrıca bu tarz söylemlerin çok kolay kullanılmaması gerek"

"Bekleyip beklememek diye bir şey söz konusu değil, ben böyle bir vatan hainliği söylemini reddediyorum. Budur esas. Diğerleri benim çalışmalarım, görüşlerim, kurumumun birikimleridir. Bunlardan hareketle, ekonomiyle ilgili türkiye’de refahın artmasıyla ilgili neler yapmak lazım bunları söyledim. Şunu da uyardım. Çok yıkıcı bir kavgada enerjimizi tüketiyoruz. Kazananı olmayan bir kavgada enerbjimizi tüketiyoruz diye de uyardım. Bunu yapmayalım. Dünya büyük bir yarış içerisinde. Biz ülkemizi, bu yarışta kuvvetlendirecek önlemleri nasıl alırız, bununla uğraşalım."

Bu tartışmanın büyüesi üzerine Muharrem Yılmaz ani bir kararla TÜSİAD Başkanlığı bırakmıştı.. 

ERDOĞAN TİRE'DE NE DEDİ?

"BİZE DOKUNAN HESABINI İYİ YAPSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün Sütaş'ın İzmir Tire'deki fabrikasının açılış konuşmasında şunları kaydetti:

İnanıyorum ki Sütaş'ı bundan sonra sadece reklamlarda izlemeyeceğiz, reklamları izlerken Tire'yi de izleyeceğiz. Bununla birlikte Tire'nin bu yatırım için seçilmesi manidardır. Buradaki tüm vatandaşlarımın emeklerinin değerlendirilmesine yönelik bir adımdır. Bu emeğin karşılığının bulunması bizim için bir iftihar meselesidir. Yola devam ediyor muyuz? İstedikleri kadar terör estirsinler bu milleti bölemeyeceler. İşte Tire... Bakınız İstanbul'da bir terör eylemi oldu, Kayseri'de bir terör eylemi oldu.. Şehitlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Rus Büyükelçisine bir suikast oldu.. El Bab'da 16 şehidimiz var. Fakat biz ne diyoruz? Biz bir ölürüz, bin diriliriz. Birileri akıl veriyor. Bizim Suriye'de ne işimiz var diyorlar. Benim Kilis'ime saldıranlarla hesabım var. Bunlar ne akılsız adam ya. 56 vatandaşım Gaziantep'te şehit ediliyor. Utanmadan sıkımadan dünyayı biz mi kurtaracağız diyor. Sabır sabır dedik ama girmek zorunda kaldık. El Bab'da çalışmalarımız devam ediyor. Bu işin diplomatik tarafı olması lazım diyorlar. Olmadığını nereden biliyorsun! Bize kimse diplomasi dersi vermesin. Bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Zira bize dokunan hesabını iyi yapsın! Dersini alırlar. Canımız acıyor ama onlara da gereğini yaparız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde